Muškarac, bol u "dojci"

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
prolaznik11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 13, 2009 3:34 pm

Muškarac, bol u "dojci"

Post od prolaznik11 »

Pozdrav svima. Nov sam na ovom forumu i nadam se da ćete mi pomoći da otklonim neke nedoumice.

Muškarac sam, uskoro punim 30 godina. Od pre nekoliko nedelja (možda i par meseci) osećam povremeno blagi bol u desnoj "dojci" (ako se taj termin koristi i za muškarce). Bol nije jak, nekad je više prisutan samo neobičan osećaj, kao da bridi, a ne baš bol. Ponekad se javlja ukrućena bradavica, ali nisam siguran da je povezano sa bolom.

Po nekoliko dana osećam bol, a zatim se nekoliko dana uopšte ne javi. Od pre 3-4 dana me blago boli gotovo sve vreme. Napipavanjem nisam ništa osetio pod prstima, ali sam osetio da sa donje strane reaguje na pritisak blagim pojačavanjem bola. Ipak, kada ne pritiskam bol se ne javlja samo na tom mestu, već na široj površini.

Ponekad mi se čini da osetim i u levoj dojci, ali u to nisam siguran i događa se vrlo retko.
Ako može da bude od važnosti, pre nekoliko meseci sam izvestan period osećao nelagodnost i blagi bol pod pazuhom, takođe češće na desnoj strani.

Napominjem da nisam dobio neki udarac u tom predelu, bar koliko se sećam.

Hvala na savetima i molim pitajte ako treba da dodam još neke detalje.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Muškarac, bol u "dojci"

Post od Slavko_slavko »

i ja imam slican problem,ali nije nista strasno,mislim ponekad me bas jako zaboli,a ponekad samo onako imam osecaj da je natecena,ali sva sreca nije,jel ste pokusali da razmisljate na ovaj nacin,meni pomaze:kad vas boli,samo zatvorite oci i ponavljajte da vas nista ne boli,da ce to da proddje,i tako da razmisljate,nemojte da se uvredite jer zvuci malo glupo,ali cesto ima efekta...
prolaznik11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 13, 2009 3:34 pm

Post od prolaznik11 »

Slavko_slavko napisao:i ja imam slican problem,ali nije nista strasno,mislim ponekad me bas jako zaboli,a ponekad samo onako imam osecaj da je natecena,ali sva sreca nije,jel ste pokusali da razmisljate na ovaj nacin,meni pomaze:kad vas boli,samo zatvorite oci i ponavljajte da vas nista ne boli,da ce to da proddje,i tako da razmisljate,nemojte da se uvredite jer zvuci malo glupo,ali cesto ima efekta...
Hvala na savetima, ali ne brine me toliko sam intenzitet bola, nego šta ga prouzrokuje. Interesuje me da li bi moglo da ima nekih realnih medicinskih uzročnika tog osećaja.
Ima li neko ideju šta bi moglo da se dešava? Koliko bi trebalo da budem zabrinut? Sada već 3-4 dana osećam bol gotovo bez prestanka, više je koncentrisan u području koje bolno reaguje na pritisak (niže od bradavice i malo levo, ka sredini grudi).
micka89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 2:37 pm

Post od micka89 »

Moja preporuka je da odes kod lekara opshe prakse koji bi te uputio gde treba. Bez namere da izazovem paniku, konstantni bol na bilo kom delu tela nesumnjivo govori da nesto ne valja. Mozda je bezazleno, ali ipak valja proveriti.

Pozdrav!
Odgovori