MULTIPLE SKLEROZE
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
hajd-i
- Novi član

- Pridružio se: Ned Sep 25, 2005 11:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
MULTIPLE SKLEROZE
ta bolest je nastupija u mojoj 42g.. imam MS vec 10g....dijagnozu sam dobila prije 4g. pocela sam sa AVONEX(interferon beta-1a)jednom sedmicno...imala sam jake smetnje punih 6mjeseci...onda je slijedilo pregled krvi nalazi su bili losi jako, posebno jetra..lijecene je prekinuto a nastavljeno sa PENTAGLOBULIN infuzija jednom mjesecno...tad sam dobila jake bolove u grudnom kosu..ali sam ipak iduci mjesec dobila drugu u pola infuzije ljekar je morao iskljuciti jel sam mislila da ce mi pluca puknuti od druka uzasno bolnog,,dali su mi neke tablete i nekako je proslo. poslije duze pauze predlazu mi da pocmem sa REBIF(interferon beta-1-a)triput sedmicno. sad sam u nekoj panici...i neznam sta da radim...TO JE IPAK ISTI LIJEK KOJI JA NISAM PODNOSILA NAJVISE RADI JETRE. mislila sam da pricam sa ljekarom za COPAXONE....ali sam cula od nekih pacijenate da kad se ima COPD male smetnje od mitralklape i Aortensklerose..... da nije dobro pa se ne usudjujem da pitam...molim vas ako mi mozete SAVJET DATI POTREBAN MI JE.....puno HVALA unaprijed.
nemam rijeci...
Banja Gornja Trepca
Bila sam u Trepci i ona tretira MP. Udji na njihov sajt pa malo pogledaj, mozda ne bi bilo lose pokusati i tamo malo, jer imaju posebnu vodu.
Pozdrav
Pozdrav