mucnina zbog escerihije coli

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm

mucnina zbog escerihije coli

Post od suzana stojkovic »

Vec godinu dana imam samo mucnine,radila sam sve nalaze za zeludac i uocen je pilorospazam koji se javlja kako su mi rekli usljed stresova i nerviranja,zatim mi je pronadjena escerihija coli al cini mi se u nekom blazem obliku jer me nepece kad mokrim.Zanima me da li neko od vas koje imao e.c ili je jos uvjek ima, da li osjeca mucnine?I jos nesto da naglasim primjetila sam da mi smeta toplota u predelu zeluca i bilo kakav pritisak na njega.Kolika sad tu moze biti povezanost ovih mojih simptoma sa escerihijom coli?
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član

pa zar niko nema slicne simpotme
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Ja imam problema sa e. coli, ali nemam mučnine. Ne verujem da su Vaše mučnine posledica prisustva ove bakterije u urotraktu, ali opet, nisam lekar tako da ne mogu da tvrdim.
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član

lekar mi je rekao da moze izazvati mucnine,sto je i mene iznenadilo jer nisam znala da to moze uticati na zeludac...pa sam bas onako zacudjena,zato sam i postavila temu da vidim ima li neko slicno iskustvo,u svakom slucaju hvala na odgovoru
mama3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 9:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mama3 »

Ja sam laik, ali moja drugarica je 3 godine lecila e. coli u zeludcu, mnogo se namucila i sad je kao u redu...
Mladen i Sanja
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član

mama3 mozete li mi neto vise o tome reci jer ste me zaintrigirali,kako je mogla dospjeti u zeludac,i sta je radila po pitanju izlecenja i zasto kazete da sad kao u redu dal to znaci da joj u sustini nije nista bolje,bila bi vam jako zahvalna da mi odgovorite
mama3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 9:18 am

Post od mama3 »

onoliko koliko znam prvu godinu je provela po raznim ustanovama pokusavajuci da otkrije sta joj je i onda je u jednoj od tih analiza utvrdjeno da ima e.colli u zeludcu. Posle toga se jos dve godine lecila kojekakvim terapijama ( medecinskim i narodnim) i sada su joj nalazi u redu, ali posto je e.colli normalno u nasem organizmu svaka infekcija ili pad imuniteta mogu da dovedu do vracanja iste...
Mladen i Sanja
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član

Hvala vam puno na odgovru,meni je nalazom iz mokrace ustanovljena escerihija coli tj da se nalazi u mokracnom kanalu,al vjerovatno i tako izaziva niz komplikacija u organizmu.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

E.coli je bakterija koju mi svi imamo u crevnom traktu. Ako dodje do nekog disbalansa onda se ona mnogo umnozi i pravi probleme. Tako da mislim da nije cudo sto se javlja na razlicitim mestima.
Kod mene je infekcija sa ovom bakterijom (genitalno-urinalna regija) trajala punih 8 meseci. Bila je to prava agonija a na svakoj kontroli je bila rezistentna na antibiotike pa smo ih menjali. I tako u krug 8 meseci. Mislim da bi ovo mogao biti i jedan od razloga sto sam kasnije obolela od Morbus Krona.
Inace kada je infekcija bila bas u jeku, imala sam mucninu, temperaturu, kocila mi se noga. Umalo da me operisu jer je licilo na slepo crevo, no sva sreca hirurg je na vreme primetio da to nije to.
U svakom slucaju moras da probas da ojacas imuni sistem. Puno tecnosti, cula sam da je dobra i brusnica u svim oblicima.
Odgovori