Mucnina
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Mucnina
Pozz ljudi imam problem sa mucninom tj. upocetku sam imao problem kada putujem nakon sat vremena meni je muka , a sada evo kako su krenule ove vrucine dok sam u skoli tamo negde pred kraj casa vec mi je muka ruke kao da mi trnu koliko mi je muka sve dok ne izadjem i onda prestane nakon 5 min , ja sam veliki tremaros i to je verovatno do psihe kada sam dosao u srednjoj skoli imao sam mucninu 2 nedelje za redom dok se nisam navikao ja sam ok ali to odjednom mi je muka nzm sta mije isto mi je bilo kad sam imao maturu u srednjoj isto tako samo da dodam nedrogiram se , nepusim , nepijem , hranim se normalno kod kuce zdrava hrana u skoli obicno jedem picu , sendvice ... suva hrana uglavnom ... ako bi ste mogli nesto da mi preporucite nadam sse da nije zeludac u pitanju msm da je do psihe ... sta da radim ?
Re: Mucnina
Имењаче, реци ми да ли ти је мука када се возиш на оним справама у луна парковима?
Не знам како ово да изведеш, али ако икако можеш покушај. Када ти следећи пут буде мука, попиј чашу што топлије обичне воде. Можда да пробаш и са чашом киселе воде али никако хладне. То треба да опусти желудац који се стегне због треме.
Не знам како ово да изведеш, али ако икако можеш покушај. Када ти следећи пут буде мука, попиј чашу што топлије обичне воде. Можда да пробаш и са чашом киселе воде али никако хладне. То треба да опусти желудац који се стегне због треме.
Probacu , hvala na brzom odgovoru da li ce topla voda da mi pomogne da nepovratim ? ,jer kad sam bio kod drugara na rodjendan napio se ko majka nije mogao da stoji na nogama i terali su ga da pije toplu vodu da bi povratio
, koliko voda treba da bude topla i koju kolicinu da popijem ? i koliko bi trebalo vremenski da prodje da bi prestala mucnina ?
Nzm nisma se vozio godinama na vrteskama ... msm da nebi

Nzm nisma se vozio godinama na vrteskama ... msm da nebi
Једна чаша топле воде треба да буде довољна. Нека буде што топлија, само да се не испечеш, него да можеш одмах да је попијеш - сву количину.
Топла вода треба да загреје стомак и опусти га. Не могу да гарантујем да ће ти помоћи, али можеш да пробаш. Треба да делује за веома брзо, минут-два.
Нисам чуо ни видео да топла воде подстиче повраћање код таквих ситуација као што је опијање.
За луна парк сам те питао због средњег увета. Код проблема с њим могу да се јављају мучнине приликом разних видова кретања.
Можеш да покушаш и са благом масажом стомака у пределу желуца - онако у круг. То такође опушта желудац.
Топла вода треба да загреје стомак и опусти га. Не могу да гарантујем да ће ти помоћи, али можеш да пробаш. Треба да делује за веома брзо, минут-два.
Нисам чуо ни видео да топла воде подстиче повраћање код таквих ситуација као што је опијање.
За луна парк сам те питао због средњег увета. Код проблема с њим могу да се јављају мучнине приликом разних видова кретања.
Можеш да покушаш и са благом масажом стомака у пределу желуца - онако у круг. То такође опушта желудац.
Mogu da popijem vrucu vodu bez problema, juce sam ima mucninu popio pola case nije toliko bila topla ali kao da je imalo efekta , da li postoji jos neki nacin , kada sam u skoli nemogu naci toplu vodu da li postoje neke tablete koje bih mogao da uzimam ?
zaboravio sam da dodam kada sam imao 15 godina imao sam problem sa jakim bolom u stomaku isao sam na neka ispitaivanja nista mi nisu nasli sve je bilo ok , ispostavilo se da mi se zeludac podigao i pritiskao neku zlezzdu a uzrok toga je zato sto sam svakodnevno uz rucak uzimao neku salatu koja je bila dosta kisela i previse zato sto mi se to svidjalo , onda su mi preporucili neke tablete , ja sam bio kod nekoliko doktora i nekolik njih je reklo da to moze da mi upropasti zeludac nesecam se kako se zovu svejedno uzimao sam ih probaci da se setime kako se zovu , uglavnom uzimao sam tablete i doktor mi je rekao da uzimam korku hleba na prazan stomak i to je prestalo . pa mi je palo napamet da nije samo treba vec mozda i nesto ozbiljnije .
zaboravio sam da dodam kada sam imao 15 godina imao sam problem sa jakim bolom u stomaku isao sam na neka ispitaivanja nista mi nisu nasli sve je bilo ok , ispostavilo se da mi se zeludac podigao i pritiskao neku zlezzdu a uzrok toga je zato sto sam svakodnevno uz rucak uzimao neku salatu koja je bila dosta kisela i previse zato sto mi se to svidjalo , onda su mi preporucili neke tablete , ja sam bio kod nekoliko doktora i nekolik njih je reklo da to moze da mi upropasti zeludac nesecam se kako se zovu svejedno uzimao sam ih probaci da se setime kako se zovu , uglavnom uzimao sam tablete i doktor mi je rekao da uzimam korku hleba na prazan stomak i to je prestalo . pa mi je palo napamet da nije samo treba vec mozda i nesto ozbiljnije .
За таблете не знам, али можеш да питаш стручњаке из Института "Јосиф Панчић": http://www.mocbilja.rs/. Можда можеш кући да скуваш јак црни чај без шећера и понесеш га у флашици са собом, па да пробаш с њим - неколико гутљаја. Он је иначе одличан за смиривање желуца код повраћања и црева код пролива.
Као што ти написах, пробај са киселом водом (али не хладном) и са благим трљањем стомака дланом једне руке.
Немој да пијеш врућу воду јер није добра за слузокожу.
Као што ти написах, пробај са киселом водом (али не хладном) и са благим трљањем стомака дланом једне руке.
Немој да пијеш врућу воду јер није добра за слузокожу.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
moj ti je predlog da odes kod lekara i da lepo kazes koje simptome imas, to nije normalno i ne, ne moze da se resi jednostavnim ispijanjem raznih rastvora...
nesto slicno sam imao i ja, stalne mucnine u skoli, kad god trebam negde da idem, pio sam klometole svakodnevno...nisam isao kod lekara i tu sam grdno pogresio jer je sve to moglo da se resi na jednostavan i brz nacin...
dakle-nemoj da trpis to, nemoj da cekas nego idi i sredi to...
nesto slicno sam imao i ja, stalne mucnine u skoli, kad god trebam negde da idem, pio sam klometole svakodnevno...nisam isao kod lekara i tu sam grdno pogresio jer je sve to moglo da se resi na jednostavan i brz nacin...
dakle-nemoj da trpis to, nemoj da cekas nego idi i sredi to...
На који то начин? Како си решио?Slavko_slavko napisao:..... jer je sve to moglo da se resi na jednostavan i brz nacin.....
I ja imam isti problem mada kod mene je nesto i razlicito.
Ovo je kod mene pocelo kad sam jeo bukovace gljive posle par njih me je poceo boleti stomak.A pijem i jos 2 leka za cistu i za ucestalo mokrenje.Preko noci sam isao 4-5 puta u vece jer mi se povracalo ali ni jedanput nisam povratio jer svaki put kad sednem pored vece solje u ocekivanju mlaza iz mene,to se smiri i ja odem opet da spavam i opet za neko vreme mi se vrati muka.U skoli kad zavezem duksericu oko struka muka mi se ponovo javi,muka se vraca obicno posle jela.
Ovo je kod mene pocelo kad sam jeo bukovace gljive posle par njih me je poceo boleti stomak.A pijem i jos 2 leka za cistu i za ucestalo mokrenje.Preko noci sam isao 4-5 puta u vece jer mi se povracalo ali ni jedanput nisam povratio jer svaki put kad sednem pored vece solje u ocekivanju mlaza iz mene,to se smiri i ja odem opet da spavam i opet za neko vreme mi se vrati muka.U skoli kad zavezem duksericu oko struka muka mi se ponovo javi,muka se vraca obicno posle jela.
Kako si resio to ?