Mucnina koji lek protiv nje?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Stefan1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 1:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Mucnina koji lek protiv nje?

Post od Stefan1 »

Prvo da napisem kako mi se to desilo.
Naime od petka uvece sam u nekim losim odnosima sa majkom,a ja kad sam u losim odnosima sa njom vrlo slabo jedem.Ceo vikend znaci i subota i nedelja sam bio gladan sve sto sam pojeo su 2 kese 7 days mini crosana(jednu kesu u subotu jednu u nedelju),rasporedjujuci ih na ceo dan.Znam da mi je to losa osobina posto nista necu postici gladovanjem ali sta da radim,takav sam(mislim da ce ona da popusti kad ja ne jedem).
Jutros(znaci ponedeljak ujutru),sam odlucio da se vratim na normalnu ishranu,pojeo sam oko podneva za dorucak(kasno sam ustao) 4 komada 7 days mini crosana i 2 sendvica(crni hleb+margarin+kacakvalj)(koji stalno jedem).Jeo sam malo hlapljivo moram da priznam ipak mi je to prvi pravi obrok od petka uvece.Posle jela odmah sam osetio tezinu,znaci ono kao da sam se prejeo.Ocekivao sam da ce me to proci za pola sata-sat(posto nisam puno jeo samo 2 sendvica i 4 mini crosana)
Ali nije.Otisao sam do grada,misleci da ce mi biti bolje,ali nije.Zaboleo me je stomak,i vratio sam se kuci.Imao sam "mesanu stolicu",znaci veci deo normlan,a na posle na kraju mek(kao dijareja).Nazalost keva je idalje bila besna i "tesila me" "tako ti i treba,sam si to izabrao i slicno"Ono sto je najgore tezina u zeludcu se pojacavala.Postala mi je mucnina.Bas sam bio malaksao samo sam lezao a osecao sam i blage grceve u rukama.Popio sam jedan Ruprut misleci da ce mi od njega biti bolje.U zeludcu sam osecao kao da,kao kad voda kipi ne znam kako da opisem,krcalo mi je u zeludcu,podrigivao sam.Na svu srecu nisam povracao.Od nekih 16.30h bilo mi je malo lakse,mislim nije mi bila mucnina vise,ali mi je bila idalje tezina,i podrigivao sam povremeno(po 2-3 puta).
Evo sad konacno oko 18h mi je bolje,izgleda da je zeludac svario to sa cime se mucio.Da budem iskren bas me je strah do cega li je ovo?
Prvo me interesuje koji lek da kupim da imam za svaki slucaj ako mi bude mucnina,znaci neki lek koji neutralise mucninu.
Drugo me interesuje da li je moguce da je ovo posledica toga sto sam 2 dana bio skoro izgladneo i sto sam 3.dana naglo pojeo prvi obrok.
Trece kako sada da jedem da slucajno mi se ovo ponovo ne desi?

Ako imate vi neki dodatni savet napisite.

Nadam se da ce biti odgovora
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Nervoza, stres, napetost, neregularna ishrana... mislim da si dobrim delom odgovorio na svoje pitanje. U svakom slucaju, ono sto smes da uzmes protiv mucnine su tablete Klometol (i trebalo bi da ti bude bolje vec posle prve ili druge), a nije lose uzeti i Bedoxin (vitamin B6), pomaze a ne moze da skodi, opusta. Naravno za svaki slucaj proveri da nisi alergican na neku od komponenti Klometola (mada iskreno nisam jos cula da je neko alergican na njega). Kutija kosta oko 50-60 din. :wink:
Odgovori