Cao svima

Nov sam na forumu,ii hteo bi da podelim nesto sa vama.Imam 15 godina,ii krenuo sam u srednu skolu.Upisao sam Fizioterapeucku jer jednog dana voleo bi da pomazem ljudima

Nego da predjem na stvar odma,mucam! Da,da jedna od najvecih problema u mom zivotu,pogotovo sada kada treba da se odgovara i prica :/ Aaa mene je uposlednje vreme strasno strah da odgovaram jer je novi razred i kada krenem da mucam svi ce mi se smijati...aa posto mi je cura u razredu bilo bi mi glupo da se izblamiram pred njom(mada ona zna vec da ja mucam,rekao sam joj i rekla mi je da ja to ne radim,da sam umislio i tako to) Ali znam da mi je mucanje u genima,jer skoro svi sa mamine strane mucaju ! Jednog dana sam se probudio i poceo da mucam,nzm ni ja kako...Nije to sad ono velikoo mucanjee,nekada mogu fino da pricam a nekada nmgu ni da sastavim recenicu kako treba ! Rekao sam mojima da ocu da idem kod logopeda i da meni to predstavlja veliki problem,oni su mi samo rekli procice to ne brini ! Poslednji put sam im rekoa kada sam imao 12 godina.Sada me je nekako sramota nzm vise ni ja sam...Voleo bih da se otarasim ovoga jednog za svagda jer mi jako smeta,a pogotovo u ovoj skoli jer podrazumeva dosta pricanja i objasnjavanja! Ali kada pricam sa Curom ilii kada pjevam,ne mucam tako mnogo,nego samo kada trebam da odg. pricam sa nekim starijim ili objasnjavam nesto i tako to...Jednostavno imam osecaj da kada bi se otarasio ovoga,uspeo da imam najbolje ocene ii definitnovno postanem najbolji terapeut ii sve drugo.... Znam da je malo glupava tema,ali vidim svi pisu svasta pa da i ja napisem nesto

Inace,jedno vreme sam hteo da se naviknem na mucanje ii da je to deo mene ! Svaku put kada zamuckam kazem,Pa sta, jednostavno bih bio drugaciji od svih! Ali kako vreme prolazi sve vise mucanje vidim kao ogromni problem! Voleo bih da mi se obrati neki logoped i da mi da neka upustva
Hvala,unapred ^^