Nedavno mi je uradjeno vadjenje zivca, lecenje i plombiranje i sada zub ne reaguje na promene
temperature, slatko, kiselo a i ostali su OK! E, sada, on me i dalje povremeno ziga, nije bol ali kao tupa nelagodnost u dubini zuba pa se ponekad to i reflektuje. Poslednji put kada me je ubo kroz kanal to je bolelo. Da li bi Rentegski snimak pokazao eventualni proces na korenu ili pozubici/pokosnici? Inace nema jakih polova niti je meso naduveno tj. okolina je zdrava. Zubar mi je rekao da je sve u dobro i redu iako mi je taj zub popravljao vec par puta zbog reklamacije. Sta bi moglo biti i sta uraditi. Hvala na informaciji
Mrtav zub ziga...
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Licno mislim da se narendgenu ne bi moglo videti. Tj. moglo bi se videti kao mrlja, fleka. Ali mnogi stomatolozi ponekad imaju poteskoca da vide i sam zub na rendgenu. Zaista ne znam kojim snimanjem bi se moglo videti. Ali u svakom slucaju mozes uraditi rendgen, i verujes svom zubaru da je to ipak ispalo kako treba, nemoj brinuti.
Pozdrav!
ps. Proces na korenu se recimo moze odviti ako imas neku strepkokonu infekciju u telu, ili recimo gangrenu, tj. ako ti tkivo nije povuceno a plomba uradjena kako treba mala je verovatnoca da se infekcija razvije direktno u korenu. Ali ipak ako osecas da nesto nije ok, konsultuj se sa zubarom.
Pozdrav!
ps. Proces na korenu se recimo moze odviti ako imas neku strepkokonu infekciju u telu, ili recimo gangrenu, tj. ako ti tkivo nije povuceno a plomba uradjena kako treba mala je verovatnoca da se infekcija razvije direktno u korenu. Ali ipak ako osecas da nesto nije ok, konsultuj se sa zubarom.