Zdravo svima,
Imam 30 kila visak, poceo sam od pre nedelju dana da idem na redovno trcanje. Ali imam problem tj pitanja.
Da li cu kada budem smrsao manje jesti?
I gladan sam na svaka 4 do 5 sati (ne jedem nista izmedju obroka), da li je to normalno?
Imam 17 godina, visina 197cm
Mrsavljenje i ishrana
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 07, 2015 5:16 pm
Re: Mrsavljenje i ishrana
Najvaznije je da jedes manje ali cesce, da unosis dosta vode, sokove, slatkise, alkohol i brzu hranu svedi na minimum (najbolje izbaci), i uz to uvedi i trening snage (sklekovi, trbusnjaci,cucnjevi,ledjnjaci, zgibovi...) znaci tri dana trening snage i dva ili tri dana trcanje. Za neke informacije idi na sajt pansporta
P.S. Mnogi ljudi neznaju sta treba da ukljucuju u ishranu
ishrana treba da sadrzi
Najvise Belancevina
Masti (Biljna mast se najbrze razgradjuje)
Vitamini (Dosta voca i povrca)
Ugljeni hidrati (Secer minimalno posto nasem telu je potrebno malo secera recimo med ujutru na nastinu i uvece pred spavanje)
Proteini ( Nalaze se u hrani zivotinjskog porekla, Pilece bele grudi itd )
Ako imas jos neka pitanja posalji p.p
P.S. Mnogi ljudi neznaju sta treba da ukljucuju u ishranu
ishrana treba da sadrzi
Najvise Belancevina
Masti (Biljna mast se najbrze razgradjuje)
Vitamini (Dosta voca i povrca)
Ugljeni hidrati (Secer minimalno posto nasem telu je potrebno malo secera recimo med ujutru na nastinu i uvece pred spavanje)
Proteini ( Nalaze se u hrani zivotinjskog porekla, Pilece bele grudi itd )
Ako imas jos neka pitanja posalji p.p

Kako da izbrisem teme sto sam
Postavljo na forum?
Postavljo na forum?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
milan1997, нормално је да си гладан на четири до пет сати. Тако и треба јести, али немој да се преждераваш. Да ли ћеш мање јести када смршаш - зависи од тебе.
По каквој подлози трчиш и какве патике користиш?
По каквој подлози трчиш и какве патике користиш?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Никако.ozbiljno napisao:Kako da izbrisem teme sto sam
Postavljo na forum?
Trcim u kosarkaskim polu dubokim patikama, podloga je betonska.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Са 30kg вишка никако не смеш да трчиш по бетону. У обзир долази само ниска трава односно земља. У противном ћеш да оштетиш колена а можда и кичму, зависно од начина трчања.
Било би веома пожељно да набавиш патике за трчање да би ти скочни зглоб био потпуно слободан. Кошаркашке патике су за кошарку.
Трчањем по земљи ризикујеш да искренеш зглоб. Међутим ако гледаш куда трчиш и ако лагано трчиш ризик практично не постоји. То знам јер сам годинама трчао поред Дунава. Џомбасто јесте, али ни једном се нисам повредио. Пар пута сам се спотакао али се нисам повредио. Врло брзо зглобови, лигаменти и тетиве ојачају због трчања по неравном терену - много више него што би код бетонске подлоге. Ето, то ти је моје искуство, а висок сам колико и ти - чисто да знаш због статике.
Било би веома пожељно да набавиш патике за трчање да би ти скочни зглоб био потпуно слободан. Кошаркашке патике су за кошарку.
Трчањем по земљи ризикујеш да искренеш зглоб. Међутим ако гледаш куда трчиш и ако лагано трчиш ризик практично не постоји. То знам јер сам годинама трчао поред Дунава. Џомбасто јесте, али ни једном се нисам повредио. Пар пута сам се спотакао али се нисам повредио. Врло брзо зглобови, лигаменти и тетиве ојачају због трчања по неравном терену - много више него што би код бетонске подлоге. Ето, то ти је моје искуство, а висок сам колико и ти - чисто да знаш због статике.
Hvala aco, da li bi trcanje po afsaltu napravilo nekakvu razliku?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не би. Асфалт је занемарљиво мекши. Пробао сам својевремено и није вредело.
Много си тежак тако да немој да ризикујеш. Ако можеш да трчиш по земљи онда у реду. Пошто си веома млад хрскавица би сигурно више издржала до појављивања првих проблема, али мислим да не би требао да се упушташ у тај ризик.
Не бих да те колебам у спортским намерама, али ако не можеш да трчиш по земљи мислим да би било боље да почнеш са нечим као што је стони тенис.
Много си тежак тако да немој да ризикујеш. Ако можеш да трчиш по земљи онда у реду. Пошто си веома млад хрскавица би сигурно више издржала до појављивања првих проблема, али мислим да не би требао да се упушташ у тај ризик.
Не бих да те колебам у спортским намерама, али ако не можеш да трчиш по земљи мислим да би било боље да почнеш са нечим као што је стони тенис.