Moze li me ubiti aritmija?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Ontario,
citala sam tvoje postove od ranije.Vidim da si sve probala i jos nisi nasla uzrok tvojim tegobama.
Ja sam ranije isto imala tahikardije i preskakanja ali redje.Znalo me probuditi usred noci i otvarala sam prozor da dodjem do daha.Polazilo je posle uzimanja Bromazepama 1,5.
Moj kardiolog mi je preporucivao duboko lagano disanje,pritisak ocnih jabucica itd kao i povremeno uzimanje 1/4 Propranolola.Od toga mi je bilo bolje.Mada,cula sam da se Propranolol ne uzima povremeno vec stalno da bi delovao.Svejedno,ja sam se osecala bolje.
Od ove godine poceli su ucestaliji problemi.Los san,budjenjje nocu,lupanje srca,nizak pritisak(povremeno skoci).
Promenila sam u poslednjih godinu dana mesto boravka,prijatrelje,posao,....sve.To je bio sok za mene.PLus i godinice (preko 40).Hormoni stitne u redu,EKG u redu a na holteru zabelezene Ekstrasistole mada kad je holter bio na meni subjektivno sam se dobro osecala ali eto,on je zabelezio svoje.Novi doktor me je" ispreskako na brzinu",ne objasnivsi mi te ekstrasistole,prepisao bromazepam pa kasnije i Verapamil 40mg ujuto i uvece.Ja sam i tu dozu od 40 delila na pola tako da verovatno nije delovalo.Cini mi se da mi je Propranol bio bolji.
Uradila bi holter ponovo ali ne mogu.To se ceka u bolnici a da radis privatno kosta od 5000-7000,pa ko voli nek izvoli.Jedino da kupim jedan :lol: :lol:.
Nema holesterol 4,8 HDL 1,54 LDL 2,88 trigliceridi 0,89.
U sustini sam jako vesela,i volim drustvo ali se i
Jako sekiram zbog svega i svacega i volim da svima ugodim(da ne pricam o problemima koje sam preturila preko glave).Ne znam gde da nadjem uzrok tegobama ali mi smeaju da normalno funkcionisem.
Puno pozdrava.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Gogi, akkvo seckanje Verapamila od 40mg, pa to je i inace malena doza!?
Da li verapamil ili Propanolol, to se odlucije nakon holtera kada se vidi vrsta ekstrasistola.

Ako to verapamil prija, uzimaj ga slobodno jer ga nisi uzela na svoju ruku.Ako ti ne prija, idi opet i opet kod dr jer su onu tu radi tebe, a ne obrnuto....
poz
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cvet_bg »

Ontario,evo i moje iskustvo.
Pre nekoliko godina prelezala sam,tacnije odradila na nogama virusnu upalu srca,dok se nisam onesvestila na poslu.
Kasnije pregled kardiologa,ustanovljeno sinusna tahikardija,povremene ekstrasistole i fizicke promene na septumu.Od terapije dobila sam 40mg Verapamila i savet da pijem 4 litara tecnosti dnevno,plus izbegavanje stresa,plus obavezno odlezati svaki grip i sl bolesti.
Rekao je da probam sa verapamilom,ne bi da uvodi beta blokatore jer sam mlada i treba da radjam.Ali,ako mi on ne pomaze,da se vratim po promenu leka.
Naravno,probala sa verapamilom,nije islo i obustavim sebi sve.
Juce,valjda zbog stresa u kom sam u poslednje vreme i nakuplenih obaveza ,koje sam sama sebi natovarivala sa misljom "u radu je lek",( za dva popodneva posle posla ja napisem rad za kongres koji je u oktobru !!!)ja opet dobijem tahikardiju sa ekstrasistolama i slabim punjenjem srca.Bila sam na poslu i mislila da cu se onesvestiti pred pacijentima.pregleda me nacelnica i odredi terapiju.
2x1mg Loram
1/4 propranolol od 40mg
kontrola za nedelju dana
Danas se u odnosu na juce osecam sjajno,ponekad srce kao da hoce krene da radi kako ne treba,ali se tad relaksiram i ne dam mu,naravno pokrivena sam terapijski pa me to smiruje.
Vec sam ti jednom rekla,kad pronadjes uzrok svojih fizickih i psihickih simptoma,ted tad mozes da se lecis i zivis zivot dostojan coveku.Zivot bez strahova.
Pozdrav!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drugari pozdrav!
Neverovatno koliko svi imamo slicnih problema tako reci istih ali je razlika u tome sto ste vi tamo,a ja ovde.Kolko vidim ovde se ne predidaje mnogo znacaja posebno ako si relativno mlad.Evo zasto:moj bivsi kardiolog meni kaze nisi ti pod rizikom za srcana obolenja,ok.......ali ja sam predebela za svoju visinu,ja sam pusac,ja imam uzasno veliki holesterol,moj otac umro od 3 infarkta u 71 godini,sva njegova braca od srca umrla,majka mi je ziva sa 2 mozdana udara,sve njene sestre umrle od srca....e sada ne razumem?
Covek 43 godine imao 3 infarkta i znamo ga.....
Volela bih da mogu otici kod nas da se pregledam.Juce odem kod mog lekara i kazem mu nije mi dobro vec 2 nedelje,prosli put mi nisi uradio EKG a rekao si hocu danas.On meni kaze drugi puta zauzet sam i ode ne vrata :o :o :o nije mi ni pritisak izmerio.Sta sada,da se posvadam sa njih,a moracu ili da ostane na tome?
Cim si relativno mlad kao ja 4o godina uopste te ne smatraju ozbiljnim.
Trebala sam 3 puta da idem kod njega i da ga molim da me posalje kod specijaliste jer imam limfnu zlezdu uvecanu,da bi se na kraju skoro posvadali.Poslao me i juce sam bila specijalista mi je odma uradio biopsiju.
Da su njihovi zivoti u pitanju ili zivoti njihovih bliznjih nema sanse da bi tako postupili.A mi/ja moram da ih molim i da se pozvadam ako treba.
Pozdrav
Odgovori