Moze li se ovako oboleti od Krojcfeld-Jakobsove bolesti?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Milos90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 8:49 am

Moze li se ovako oboleti od Krojcfeld-Jakobsove bolesti?

Post od Milos90 »

Deda mog najboljeg druga je nedavno ( zapravo pre oko 10 godina) umro od necega ciji simptomi odgovaraju Krojcfeld-Jakobsovoj bolesti (CJD), zalio se kako ga vise ne prepoznaje (mog druga), ne prepoznaje nikog iz porodice, znaci velika demencija, pa ne moze da guta, jedva ide u WC, izgubio je pojam o prostoru i vremenu, nije mogao da hoda posle itd (koliko se ja secam njegove price).....Mada mi nije poznato da je jos neko u njegovoj porodici umro od istog. Njegov uzrok smrti je na kraju bio i mozdani udar. Obzirom da smo nas dvojica JAKO dobri, cak toliko dobri da sam mu i sam nekoliko puta zaustavljao krvarenja iz nosa i davao mu svoju uzinu dok smo isli u skolu (kao i on meni), i pomagao mu oko mnogo stvari. Cak mi se jednom desilo da pijem i iz njegove case, a njemu je u isto vreme krvarila usna, pa sam i tad bio u kontaktu sa krvlju. Ako je recimo deda imao CJD, jel postoji sansa da dobije i on? I isto tako, posto sam i sam BIO u kontaktu sa krvlju tog mog drugara jesam li ja i ja pod rizikom za CJD, pod uslovom da je njihov slucaj "familijalni" oblik?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Moze li se ovako oboleti od Krojcfeld-Jakobsove bolesti?

Post od drbgd »

ne moze.

prestanite da izmisljate bolesti, zivite normalno zivot
Odgovori