Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
ma to je deda dosao iz bolnice,pa pogledao u otpusnici pise ta dijagnoza...rekli su doktori da ima neka suplja vena kroz koju prolazi voda(izvinjavam se ako nisam dobro napisao,cini mi se da su tako rekli) ali uglavnom se oko srca radi !
Miokardiopatija je oboljenje srcanog misica, s aslaboscu srca i njegovim uvecanjem u odnosu na njegovu normalnu velicinu, sto ometa srcani rad. Hronicna - znaci da je davno nastala i da dugo traje. Srce je dekompenzovano sto znaci da ne moze adekvatno da vrsi svoju funkciju, zbog cega pacijent verovatno ima otoke nogu ili odredjeni stepen edema pluca (to je ono sto su Vam rekli da se nakuplja voda, ali to nema veze sa supljom venom, jer kroz venu nikad ne moze proticati nista do krvi). Hronicni bronhitis znate sta je. Dve valvule na srcanim uscima, mitralna i trikuspidna, ne funkcionisu kako treba zbog cega ni srce ne moze da pumpa na fizioloski adekvatan nacin. Sve ovo ukazuje na razlicite probleme koji dovode do poremecaja srcanog rada, zbog cega pacijent ne sme da se napreze, nosi tesko, ili trpi izlaganje naporu. Takodje postoji i poremecaj srcanog ritma sto takodje ometa pravilan rad srca (PSVT). Pozdrav
nisam ni ja mislio na suplju venu,nego rekose da prolazi voda
a deda voli puno da radi,to ce mu vrlo tesko moci dogovoriti da ne smije se izlagati naporu
je li ovo opasno puno? i zivi li se sa ovim?
i da primjetio sam da su mu zenice velike...jel to ima neki uticaj....
i da jos napomenem...on je par noci bio bez sna,nije mogao spavati,sve ga je gusilo,dosao je u bolnicu i dali mu infuziju i kaze da je bio u odlicnom stanju....sta je to bilo,moze li neko dati objasnjenje?!
Sa tim se zivi a od toga se i umire, sve zavisi od stepena ostecenja srca i godina i snage organizma. MOra biti disciplinovan i slusati upute lekara. Sve drugo sto opisujes je vezano za probleme sa radom srca. POzz