Mozdani udar ? Pomoc ?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
edinzulic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 06, 2013 4:42 pm

Mozdani udar ? Pomoc ?

Post od edinzulic »

Prije svega pozdrav, novi sam na forumu.
Naime da predjem odma na stvar. Sinoc sam dozivio velike patnje sa ocem i brigom.
U vecernjim satima zbog sikirancije oko privatnih poslovnih problema tlak mu je skocio ne sjecam se tacno al je prvi bio 140 / --- ... Pocelo mu se mantat i poceo je povracat, povratio je znaci sve sto je pojeo tog dana. Kada bi krenuo u wc morao bi se cuvati za nesto da ne padne jer je imao vrtoglavicu i jaku mucninu. Kada je povratio bilo mu je lakse ali je nekako odgovore jedva davao nezz da li je to sad problem sa ustima ali je ne razgovjeto izgovarao. mislim sve je on bio svjestan sve ok odgovori ali smeljavi ono.. I legao je spavat normalno danas vec ustao isao u firmu sve ok, vratio se sa posla i evo ga lezi i gleda televizor, ali me brine posto mi je drug isto tako imao mozdani udar i kao to su siptomi nezz sad znatel vi jel moglo do toga doci ili nije. Kazem vam sad je vec bolje mislim puno bolje i normala sve, ali ima li posljedica i poslije mozdanog ili je sve nastavlja svojim tokom. Da napomenem nije imao nikakvih prije problema tog dana prehlada, problemi na wc-u itd.. I naravno da napomenem tijelo mu je sinoc bilo u normali nije bilo oduzetosti nikakve kako sam ja primjetio niti da mu otkazuje strana lica, sad opet zelim da cujem vase konkretno strucno misljenje. Hvala
edinzulic
Novi član
Novi član

Re: Mozdani udar ? Pomoc ?

Post od edinzulic »

ja se izvinjavam ali mi treba vasa dijagnoza i misljenje jer imam toliku brigu. opet je mjerio pritisak gornji je sada bio 135/-- i kaze da je danas osjetio glavobolju u ponekim dijelovima dana.. primjetio sam da nema nikakvih problema sa orjentacijom osim sto sad ide svako malo u wc idrzi se za stomak sto mislim da je prehlada. isto sam primjetio dok vozi snalazi se ali me i dalje muci ta moja pretpostavka da nije slucajno mozdani dozivio. i da zanima me sta je dobro pit od vitamina i tih stvari za ove starije jer se vidi da iz godine u godinu imunitet mu slabi.. molim vas jos jednom na vase misljenje
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Post od Bokily »

Može biti svašta a ne mora biti ništa. U svakom slučaju nije se desilo ništa veliko po njegovo zdravlje. Moguće je da je preživeo mali šlog (jer bi veliki ostavio posledice po njegovu motoriku..) ili da je doživeo tzv. TIA. Sa druge strane, infarkt donjeg zida srca može davati simptome kao što su mučnina i povraćanje a da bol u sredogruđu bude manje izražen.
Nisu to velike vrednosti prtiska, jesu više od normalne ali ne bi trebalo da paničite zbog pritiska 135/....7Da li on pije neke lekove za pritisak svakodnevno???
Prvo bi trebalo da meri pritisak par dana, 3 puta dnevno pa da se proceni da li on uopšte boluje od pritiska ili ne...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

edinzulic napisao:.... i da zanima me sta je dobro pit od vitamina i tih stvari za ove starije jer se vidi da iz godine u godinu imunitet mu slabi....
Витамини за старије не постоје. Ко се сети здравља у старости, касно се сетио.

Погледај на мом сајту здравствене савете. Има савета и за имунитет.....
edinzulic
Novi član
Novi član

Post od edinzulic »

Ovako, da vam prije svega zahvalim na odgovorima. Sto se tice, danas je vec bolje.. Nema vise problema vrtoglavicom i mucninom, ali se nekako lose ponasa. Mislim nije vise onako pozitivan kao sto uvijek bude uz smijeh, sad je ona prava ozbiljnost. Ali vec mi je pao kamen sa srca jer ono nema nikakvih posljedica da se nesto lose dogodilo, osim sto sam ja odma paniku izavao i sto me je mozak navodio na takve misli. Pritisak normalan, eto samo to sto nije vise ono kao pozitivno raspolozen ali mislim da je to zbog ovog vremena, jedan dan sunce, drugi kisa itd :) Jos jednom hvala vam puno :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Сад си из панике прешао у другу крајност и занемарујеш основни симптом - промену расположења. Није више позитиван и то ти је сасвим у реду? Задржи се негде на средини и одведи човека код лекара.

Нека бар провери крв, нарочито масноће. Било би добро и да га кардиолог погледа.
Odgovori