Dete ( 7 god.) mi se razbolelo pre oko 7 dana.Odvela sam ga kod lekara jer ga je bolelo grlo i sa povisenom temperaturom.Konstatovano je da su mu krajnici uvecani i zagnojeni pa je dat uput za bris grla , analizu krvi i ultra zvuk abdomena..Iz rezulatata je je doktorica zakljucila da je u pitanju mononukleoza jer mu je slezina uvecana (150mm) i veliki broj bakterija u ustima.Prepisan mu je recept "PANCEF".Popio je jednu flasicu sirupa i stvarno mu je bilo bolje i kada je poceo da pije drugu flasicu desilo se nesto sto do sada nisam videla u zivotu,izbila je takva alergija koja izgledala na opekotine po celom telu, od tabana do lica.U bolnici su mu dali "NIRIPAN" i stavili ga na infuziju i tako dva dana.Primio je dva NIRIPANA i tri infuzije GLUKOZE i malo mu se povuklo.Na pitanje na cega je alergican nista mi nisu mogli odgovoriti; ili na lek,ili na virus ili na hranu i ajde sada budi pametan!?
A najgore sto mi lekari nedozvoljavaju da pogledam sta pise u njegovom kartonu.
Njihove su reci "Mama,da li znate da je to zabranjeno"....Ne znam za sto mi je zabranjeno i od kada je to uvedeno a dete ima 7 godina?!
Mononukleza i alergija ???
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Mononukleza i alergija ???
Imate pravo na uvid u zdravstveni karton svog sina.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 07, 2012 8:19 pm
Re: Mononukleza i alergija ???
Ja sam imala katastrofalnu alergiju od mononukleoze,to je bilo nesto nevidjeno. Svi koji su me videli rekli su da je to stvarno poseban osip od mononukleoze. Mada ja sumnjam ipak da je to bilo od mononukleoze mislim da je ipak u pitanju bio lek Orvazil koji takodje izaziva alergiju. Ali sta je tu je,alergija uglavnom prodje posle 8 dana