Kod nas u domu moj cimer je dobio mononukleozu, da li postoji mogucnost otkrivanja mononukleoze pre pojavljivanja prvih siptoma? Da li je moguce to utvrditi analizom krvi? Unapred hvala.
Mononukleoza
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Mononukleoza
Pozdrav svima,
Kod nas u domu moj cimer je dobio mononukleozu, da li postoji mogucnost otkrivanja mononukleoze pre pojavljivanja prvih siptoma? Da li je moguce to utvrditi analizom krvi? Unapred hvala.
-
nebojsa2805
- Novi član

- Pridružio se: Čet Maj 07, 2015 5:16 pm
Re: Mononukleoza
Mononukleoza moze da se otkrije analizom krvi simptomi su povecani limfni cvorovi na vratu, visoka temperatura, malaksalost i brzo umaranje, uvecana slezina.
Nije nista strasno samo da znas ona sama prolazi samo je potrebno dosta odmora i vode,
dobija se uglavnom poljupcem a moze i da se prenese virus, sve zavisi od stanja.
verovatno je pio iz prljave case koja nije dobro oprana.
Nije nista strasno samo da znas ona sama prolazi samo je potrebno dosta odmora i vode,
dobija se uglavnom poljupcem a moze i da se prenese virus, sve zavisi od stanja.
verovatno je pio iz prljave case koja nije dobro oprana.
Re: Mononukleoza
Glavni simptom , uz navedene , je povecan broj monocita u krvi - (zato se bolest i zove MONOnucleoza ) , tako da se moze utvrditi krvnom analizom . Pozdrav !