mononukleoza ?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
cudak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 9:52 pm

mononukleoza ?

Post od cudak »

pozdrav imam dilemu da li imam mononukleozu ili sta vec...

siptomi su sledeci...

povremena malaksalost tokom dana, oteceni krajnici i desna linfna zlezda, grlo boli i ovako a i dok gutam jer su krajnici skoro spojeni, zapusen nos, zrela slina, temperatura je uglavnom 38, 38.2 nikad visa, nemam glavobolju i ne znam da li jos nesto trebam da kazem :S

kod doktora ne mogu da idem jer je praznik sad pa mi ne radi doktor :(
uzeo sam sinacilin od 500mg jer sam prvo mislio da su streptokoke ili obicna upala ali citajuci na netu delovali su mi kao simptomi mononukleoze..

sta raditi ? do utorka dok ne pocne da mi radi doktor ? da li i dalje da uzimam sinacilin ? da li je ovo mononukleoza ili moze biti nesto drugo ?
iskreno se nadam da nije jer se bavim sportom i nece mi dobro doci za formu ako bolujem od iste :(

hvala puno
cudak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 9:52 pm

Post od cudak »

evo i dve slike ako mogu da pomognu nesto vise...

http://img24.imageshack.us/my.php?image=dsc02967b.jpg

http://img24.imageshack.us/my.php?image=dsc02968k.jpg

hvala puno jos jednom
nevenavisnja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 5:12 pm

Post od nevenavisnja »

Ne mora da znaci da je u pitanju mononukleoza,mada se svakako ne treba igrati sa time.
Mononukleoza je bolest koja se prenosi takoreci poljupcem ili kapljicnim virusom tj Fligeovim kapljicama,pored navedenih simptoma postoji jos i problem vezan za jetru jer je to virus koji napada jetru.
U pocetku se ne osecaju nikakavi simptomi vezano za samu jetru ali kada se izvadi krv dobiju se poviseni parametri jetrinih proba.
ne moras da cekas da prodju praznici idi odmah na infektivnu kliniku u Beogradu ako si iz BG oni ce ti tamo pomoci.
Svakako ti antibiotik nece stetiti bez obzira sta je u pitanju da li je zaista virusna ili bakteriska infekcija ali nisam sigurna ni da li ce ti i pomoci.
CUVAJ SVOJE ZDRAVLJE.
Odgovori