Pozdrav,
radio sam MONOLEX analizu i pozitivan sam. Dobio sam Klindamicin od 600mb pio na 8h i popio celo pakovanje tj 12 tableta. I jos neki djavo za ispiranje grla. Otisao sam kod doktora nije mi dao nista napisavsi da sam bez tegoba. Malo me boli levi krajnik dok gutam ali grlo je ok osim sto mogu da napipam na grlu zlezde ili sta je vec koje su otekle malo barem jos uvek nisu skroz ok.
Da li je moguce da treba samo da lezim sad i sta vi preporucujete kakvo lecenje. Ne bih voleo da cekam pa da zbog takve dijagnoze mi se opet to vrati.
Mononukleoza...
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Samo da odležiš i miruješ koliko su ti rekli, to je virusno obolenje, ništa se ne daje sem vitamina a ako je bila i neka bakterija zbog grla ispio si lek. Kod mononukleoze se ne sme naprezati jer virus napada i jetru i druge organe i verovao ili ne prolazi sam, samo nekad treba i mesec dana poštede, nekad više, vodi računa o tome ako se inače baviš nekim sportom, nemoj da treniraš dok ti lekar ne odobri. Tečnosti, vitamini i nemoj da jedeš svinjsko meso, lakša hrana u početku...
Pored svega sto je predhodno receno meni je bilo strogo zabranjeno da pijem bilo sta gazirano a narocito coca-cola i sto je najodvratnije rekli su mi da pijem surutku, ali ja to stvarno nisam mogla. Naravno naglasavam da sam ja mononukleozu imala pre 25god tako da se verovatno nesto i u pristupu toj bolesti promenilo.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Hvala Vam puno, mada iskreno nisam verovao da je tako ozbiljno. Raspitacu se bas kod doktora za te fizicke aktivnosti i alkohol koliko dugo necu moci da izlazim
. Odradio sam rezultate bio na ultrazvuku i doktor mi je rekao da je jetra homogene strukture sa promenom 145mm bez fokalnih promena takodje i slezina homogene strukture sa promenom 145mm. Ovako kad se cuje deluje bas opasno
mada sta ja znam. Moze li neko da mi kaze koliko je ovakav rezultat rizican i kolike su normalne velicine imam 21 godinu 70kg tezine i oko 177-8cm sam visok ako to ima neke veze sa velicinom ?

Nemoj sad bas da se prepadas vidis da smo svi zivi, nije to bas tako strasno. Kada sam ja imala mononukleozu nisu se davali nikakvi antibiotici, ili to nisu dali samo meni. a osnovna terapija je bilo bas mirovanje i dijeta. Lezala sam oko mesec dana i eto sve je ok. Moras da ispostujes sve sto ti lekar kaze i to je to.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 04, 2009 8:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
HEEEEEELP!!!!! bila sam pre 2 nedelje kod lekara, wadila sam krw i rekli su mi da imam mononukleozu
mada imala sam anginu i nisku temperaturu nekih 5 dana,i trajalo je do pre nedelju ipo, i sad mi bukwalno nije nishta, zlezde su mi minimalno uwecane...i rekli su mi da ne idem u shkolu josh 2 nedelje... a s dechkom nemam nikakwe kontakte zbog toga... dali da krenem u shkolu, shta da radim???? a owako mi nije bash NISHTA,extra se osecam.... POMOC HITNA PLIZZZZZZ!!!!!!!!1

zanima me swe o mononukleozi! nije mi nishta owako,nisam malaksala,nishta...a wadila sam krw pre nedelju ipo i rekli su mi da imam... shta da radim??????????