Mononukleoza

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Veljko237
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 18, 2016 11:02 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Mononukleoza

Post od Veljko237 »

Juce sam imao kontakt sa osobom koja ima mononukleozu. To je bio poljubac u obraz. Danas kad sam ustao osecam bol u grlu. Jako sam se uplasio da mi ta osoba nije prenele. Imam sliku grla pa ako moze neko strucan da pogleda. Izvinjavam se ako se nekom gadi.
Slika
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Mononukleoza

Post od Kristina11 »

Zar stvarno mislis da neko, pa i strucan, kad ti vidi grlo moze samo po tome da pogodi dal je mononukleoza il je? :lol: :lol: Dijagnoza se postavlja na osnovu celokupnog stanja i krvne slike.A to je,bol u grlu,temperatura najcesce do 38,umor,malaksalost,,oticanue limfnih zlezda..i to sve ne mora da znaci.Po krvnoj slici je uvek jako povecan broj leukocita a ponekad i jetreni enzimi.Takodje da se sa sigurnoscu utvrdi rade se antitela na virus.I odmah da ti kazem,oko si juce bio u kontaktu pa sutradan osecas bol u grlu,to apsolutno nema sanse da je od mononukleoze jer virusu treba minimum 4 nedelje da bi inkubirao i da bi se javili prvi simptomi.Dakle to sto te sad boli grlo definitnvno od mononukleoze ne moze biti,ako si predhodni dan bio.Jedino ako nisi i predhodno bio u kontaktu.Virus se prenosi kapljicno,ne samo poliupcem vec i kijanjem..kasljanjem,preko case..itd.Pozdrav
Odgovori