imam sina od 2 god. i 7 meseci.Primetila sam mu na vratu jako otecene zlezde,a posle 2 dana je dobio temperaturu,oko 37,5.Ustanovili su mu gnojave cepice po krajnicima,a u brisu grla mu je pronadjena eserihija.Nalaz krvi pokazuje blago povisene leukocite 10,1,a moze do 10.Uvecane transamilaze,43,a moze do 32.Hemoglobin mu je dobar.Kad je dobio 39,5 temperaturu,dobio je 2 longacefa a potom smo dobili sirup Cefzil.Na ultrazvuku mu je utvrdjeno da je jetra normalna a slezina malo uvecana.Rekli su mi da nema mononukleozu ali ima sindrom mononukleoze!!!!To mi nije jesno,kakva je tu razlika?
Dajem mu i maticnu mlec i vitaminske preparate.Pije dosta tecnosti,jer i voli.Samo nam je problem mirovanje jer je mali pa ne mogu da mu dokazem ozbiljnost.
Sta vi mislite,da li je to taj virus iako nije izolovan?i,posto imam i cerkicu od 15 meseci(koja je sad kod babe,ali moze biti samo par dana jer i baba radi). Da li je u opasnosti i kako je zastiti?A da li i ja mogu dobiti,s obzirom da me ljubi i mazi stalno,ali ja nemam srca da se sklonim od njega?Molim vas pomozite,jaaaako mi je vazno i uzasno sam zabrinuta.
Da napomenem da mu je apetit sleb,ali to je uvek tako ali je jako raspolozen i zivahan kad nema temperaturu.A ove zlezde na vratu mu se polako smanjuju,meksaju i spustaju se.
Mononukleoza
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mononukleoza
mala garava
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na savetu i odvojenom vremenu,cudi me da to niko ovde u Sapcu nije ni rekao niti nas uputio na te nalaze,a sta vi mislite po svemu ovome sto sam napisala da li moze biti i ako jeste kako da zastitim bebu?
A gde mogu da uradim taj nalaz s obzirom da mi niko nije dao uput za tako nesto?
A gde mogu da uradim taj nalaz s obzirom da mi niko nije dao uput za tako nesto?
mala garava
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm