Zdravo,sumnjam da imam mononukleozu, to mi je i lekarka pominjala, imam simptome malaksalost,umor,gubitak apetita, bol u grlu, temperaturu,groznicu, upalu limfnog cvora u desnoj pazusnoj jami, kasalj. Da li bi neko mogao da mi pomogne i kaze da li u mojoj krvnoj slici ima nagovestaja o ovoj bolesti i koju analizu bi trebalo da uradim da bi znala da li je imam ili ne? hvala
WBC - 9 REF. 4-10
LYMPH# 3.5 REF 0.8-4
MID # 0.5 REF 0.1-1.5
GRAN # 5 REF 2-7
LYMPH% 38.8 REF 20-40
MID % 5.4 REF 3-15
GRAN % 55.8 REF 50-70
HGB 132 REF 110-160
RBC 3.81 REF 3.5-5.5
HCT 36.5 REF 37-54 L
MCV 95.9 REF 80-100
MCH 34.6 REF 27-34.0 H
MCHC 361 REF 320-360 H
RDW-CV 13.2 REF 11-16
RDW-SD 45.1 REF 35-56
PLT 306 REF 100-300 H
MPV 8.5 REF 6.5-12.0
PDW 15.4 REF 9-17
PCT 0.260 FER 0.108-0.282
GLUKOZA 5 REF 3.8 -5.8
UREA 2.6 REF 2.1- 7.1
KREATININ 47 REF 45-84
UKUPNI BILIRUBIN 4.1 REF 5-21 L
DIREKTNI BILIRUBIN 0.9 REF 0.0-5.1
HOLESTEROL 4.59 REF 3-5.20
TRIGLICERIDI 1.35 REF 0.51-1.70
AST 15 REF 1-31
ALT 11 REF 3-31
mononukleoza,potrebna pomoc hitno
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: mononukleoza,potrebna pomoc hitno
Gledajuci tvoju krvnu sliku, moze se reci da imas neku upalu, e sad da li je u pitanju mononukleoza ne bih ti mogao reci- no sasvim je moguce jer simptomi odgovaraju, tj simptomi su dosta slicni sa groznicom ili gripom.
Re: mononukleoza,potrebna pomoc hitno
Jelisej, zamolio bih Vas sa pomoc, savet...
Naime, u maju prosle godine sam dobio prve simptome mononukleoze, saznao sam da je imam posle dve nedelje, relativno blag oblik, oporavio sam se lako i brzo, tako da sam vec krajem juna bio kao nov, igrao kosarku vec u Julu.
Znaci, proslo je vec 7 i po, 8 meseci kako je nemam...sad sam se strasno uplasio da sam je preneo na brata, sa kojim zivim zajedno...On se ovih dana zali na blag bol u predelu jetre i slezine kada udahne dublje. Strah me je zbog njega, znam da to nije neka opasna bolest, al opet ne bih voleo da sam mu je ja preneo. Svakog dana koristimo isti kompjuter, prvih par meseci sam vrelom vodom i tecnoscu ispirao moje tanjire i pribor za jelo. Doktori su mi rekli da vec mesec dana nakon prestanka bolesti nisam vise zarazan. Pa sam tako u poslednje vreme prestao neprestano po zavrsetku jela prestao pazljivo da perem pribor.
Da li je moguce da sam mu preneo, da li postoji sansa za tako nesto?
Nisam nikome rekao u svojoj okolini da sam dobio mononulkeozu zbog mojih godina (26), osetio sam sramotu u tom momentu. Tako da mi je sad tesko da mu kazem da sam imao, da on ide da se testira. Sacekao bih koji dan da vidim, mozda je to samo nesto privremeno, nadam se da nece doci do ostalih simptoma, temperature, angine, oteka zlezda...
I jos nesto, u proteklih par meseci sam se opustio sto se tice discipline koja je vazila za vreme mononukleoze, pa sam popio par puta koji vise alkohol, i sledeceg dana sam osetio bol u predelu slezine (ne jetre, sto je malo cudno), oji bi prosao za dan, al opet malo se plasim. Jel to nesto strasno? Necu piti sigurno narednih pola godine, to je najmanji problem.
Hvala mnogo unapred!
Naime, u maju prosle godine sam dobio prve simptome mononukleoze, saznao sam da je imam posle dve nedelje, relativno blag oblik, oporavio sam se lako i brzo, tako da sam vec krajem juna bio kao nov, igrao kosarku vec u Julu.
Znaci, proslo je vec 7 i po, 8 meseci kako je nemam...sad sam se strasno uplasio da sam je preneo na brata, sa kojim zivim zajedno...On se ovih dana zali na blag bol u predelu jetre i slezine kada udahne dublje. Strah me je zbog njega, znam da to nije neka opasna bolest, al opet ne bih voleo da sam mu je ja preneo. Svakog dana koristimo isti kompjuter, prvih par meseci sam vrelom vodom i tecnoscu ispirao moje tanjire i pribor za jelo. Doktori su mi rekli da vec mesec dana nakon prestanka bolesti nisam vise zarazan. Pa sam tako u poslednje vreme prestao neprestano po zavrsetku jela prestao pazljivo da perem pribor.
Da li je moguce da sam mu preneo, da li postoji sansa za tako nesto?
Nisam nikome rekao u svojoj okolini da sam dobio mononulkeozu zbog mojih godina (26), osetio sam sramotu u tom momentu. Tako da mi je sad tesko da mu kazem da sam imao, da on ide da se testira. Sacekao bih koji dan da vidim, mozda je to samo nesto privremeno, nadam se da nece doci do ostalih simptoma, temperature, angine, oteka zlezda...
I jos nesto, u proteklih par meseci sam se opustio sto se tice discipline koja je vazila za vreme mononukleoze, pa sam popio par puta koji vise alkohol, i sledeceg dana sam osetio bol u predelu slezine (ne jetre, sto je malo cudno), oji bi prosao za dan, al opet malo se plasim. Jel to nesto strasno? Necu piti sigurno narednih pola godine, to je najmanji problem.
Hvala mnogo unapred!