Mononukleoza kod sportiste

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
lifebasketball
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 30, 2010 12:33 am

Mononukleoza kod sportiste

Post od lifebasketball »

Ovako, zovem se Ognjen, imam 16 godina, treniram kosarku vec 10 godina. Izgleda da sam se zarazio mononukleozom pre jedno 4-5 nedelja, mozda i vise. Ali simptomi su bili malaksalost i glavobolja i to samo par dana. Sigurno nedelju dana sam bio dosta umoran, ali sam i trenirao i isao u skolu, obavljao sve normalno. Taj umor me je zabrinuo. Otisao sam do doktora i, dok je gledao grlo, primetio je mi se sliva tecnost (sline) iz nosa i video je malu zlezdu na vratu (verovatno natekla) i preporucio mi je hemomicin, fluimucl šumeće i neke kapi dexamethason-neomycin, pa mi je dao uput da vadim krv, da vidim transaminaze i da vidim da li sam pozitivan na Epstein-Barr-ov virus, tj. da li imam mononukleozu. Rezultat je bio pozitivan i transaminaze su bile previsoke, mislim oko 150-200. Meni je bilo jos dan-dva lose i, evo, vec jedno nedelju dana ja mirujem i ne osecam nikakve bolove, nista bukvalno. Da li neko moze da mi kaze kad bi ja mogao da krenem sa treninzima i da li mogu kuci da radim na spravama snagu ili sklekove ili cucnjeve, bilo sta ?
Odgovori