Mononukleoza-Bolest poljupca

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
All-Mighty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2011 6:26 pm

Mononukleoza-Bolest poljupca

Post od All-Mighty »

Zdravo,ljekar mi je dao dijagnozu za bolest navedenu u naslovu. Nemam temperaturu niti osjecam sad neku malaksalost kao sto sam procitao na net-u simptome. Ipak znam od koje mi je djevojke to preslo i desio se raskid,ne licno zbog toga,no je ona men sutnula,nebitno.. hah .. :D
Doktor mi je zabranio ici u teretanu nekih 2 mjeseca i dao mi neke ljekove za jacanje imuniteta:

Žen Šen + Propolis
Milgamus 100
Nani Sok

Ono sto mene zanima je kako ce ta bolest dalje da se razvija? Imam upaljeno grlo vec nekih 15 dana bez temperature,mala kisjelina mi se pojavi u zeludcu s vremena na vrijeme. I ono najbitnije,da li je preporucljivo ljubiti se sa djevojkama? Tj da li ce to biti opasno za njih/mene? Posle kojeg perioda bi se trebala bolest povuci? I jos sve sto znate o bolesti info dobrodosao .. :) Hvala unaprijed.

Edit: Radio sam ultrazvuk i doktor mi je rekao da je sve u savrsenom redu,s tim da je slezina malo uvecana. Radio sam takodje bris nosa i grla kao i analizu na hepatisi A B C i sve je bilo negativno osim jedne stvari pod nazivom:

EBV IgG - 38.1 pozitivan

Opsti nalazi krvi uvecano sledece:

AST - 107

ALT - 118

no ultrazvuk je pokazao da je jetra u savrsenom redu. Sportista sam i ne konzumiram alkohol,cigare i slicno. SVe prirodno .. :) Ima li kakvih objasnjena za ovo? :D
All-Mighty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2011 6:26 pm

Re: Mononukleoza-Bolest poljupca

Post od All-Mighty »

Ajmo neki odgovor pls.. :)
fibrinogen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 19, 2011 11:40 pm

Re: Mononukleoza-Bolest poljupca

Post od fibrinogen »

Postavite pitanje na podforumu laboratorijska dijagnostika, tamo ima strucnih lica. Samo, fali vam vrednost IgM, koja pokazuje da li je infekcija i dalje aktuelna. IgG pokazuje da ste samo stekli specificni imunitet, pa se ne mozete ponovo zaraziti EBV.
Odgovori