molom da mi pomognete

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
konanbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 14, 2006 11:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molom da mi pomognete

Post od konanbgd »

cao narode jedno pitanje za vas ja sam se vise puta javljao i opet cu dok mi neko neda pravi odgovor.imam pitanje . imam problema sa povremenim preskakanjem srca koje osecam u predelu dijafragme .cudan osecaj nelagodnosti ja bar tako ga dozivljavam.i naravno krene strah .imam utisak da sa srcem nesto nije uredu.to je neki vid treperenja PONEKAD SE JAVLJA I NEKA KNEDLA U GRLU.To osecam dugi niz god recimo od 98-me tada je bilo svaki dan sad vec slabije ali se desava.U zadnjih tri meseca nisam nijednom osetijo a sad ovih dana opet po starom .Kada opipam puls u tom momentu osetim taj preskok ili zastoj srca nekoliko sekundi u stvara mi uzasan strah godinama vec to me drzi par dana nekad manje pa opet po mesec dva nista.STa je uzrok tome i jeli to opasno.
trenutni strah
neprilagodjena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 26, 2006 11:53 pm

/

Post od neprilagodjena »

pa ako ovde od svih ovih tema i diskusija nisi nasao odgovor na tvoje pitanja zasto prosto ne posetis internistu...kardiologa ..ili psihoologa ......
meni se desava da posle stresa ..i to obicno uvece kad legnem ....srce pocne jace da mi lupa ....i kao da ne mogu da udahnem dovoljno vazduha i neko stezanje osecam u grudima ali sam shvatila da je to definitivno na nervnoj bazi i da to prolazi samo od sebe ..pa se samo smirim i pokusam da ne mislim na to .......\
ja bih ti savetovala da ti lepo odes do lekara ///uradis potrebne analize i da se smiris
cao :)
sto je mnogo mnogo je
melania
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 3:09 pm

Post od melania »

to meni lici na "panic" napad. izgleda kao da ces umreti, srce da ti iskoci kao da imas srcani udar. mnogi ljudi od toga pate ali da bi dosao do ove dijagnoze covek prvo mora kod kardiologa i ostalih doktora. ja sam 2001 imala prvi panicni napad, ja sam mislila, gotovo evo umirem i totalno ludim i nista. ja zivim u kanadi i ovde su mi dali neke pilulice da uzimam kada osetim napad. koristila sam pilulicce samo nekoliko puta ali sam bocicu noslia sa mnom sledece 3 godine , u slucaju da mi treba. pilule se stavljaju pod jezik ( nije nitroglicerin) vec se zovu " ativan" sto je inace lorazepam, lekic za smirenje samo sto radi instant kad se stavi pod jezik. ja sam sada dobro i nema potrebe za nikakvim lekicima sto i tebi zelim
konanbgd
Novi član
Novi član

cao

Post od konanbgd »

ja sam isao kod lekara idem 7 godina i ekg nista nije pokazao a meni se to pojavi pa me po 4 dana drzi preskakanje srca
trenutni strah
simplicity
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 8:55 am

Post od simplicity »

Dragi moj Konane, ti si, po mom misljenju. zreo za ‘razgovor’ – kad vec sedam godina ides po lekarima, a ostao si bez dijagnoze. Ima pravo Melania (veliki pozdrav za nju – citam njene postove), ovo tvoje mnogo lici na napad anksioznosti ili ‘panic attack’ – lupanje srca iz cista mira, nelagoda u predelu dijafragme, knedla u grlu... Strah je bolest i treba da se leci. Ako si vec eliminisao srcane i ostale probleme, pocni da telefoniras i raspitaj se za psihologa/psihijatra/psihoterapeuta po svojoj meri, nemoj vise da gubis vreme. To su adrese na koje mozes da se obratis za pomoc i naravno dobro bi bilo da se stvar resi sa sto manje pilulica. Srecno!

Posto mi je ovo prvi post – best regards svima!
konanbgd
Novi član
Novi član

cao

Post od konanbgd »

pa evo da kazem sta mi se sinoc desilo napravio sam presedan ili pomak u mom problemu uz pomoc zene koja je nocas me nagovorila da idemo u urgentni centar da uradimo ekg da provalimo sta je to zbog cega preskace srce jel je bijo odlican trenutak za to zato sto se desavalo cesto,I sta u jednoj bolnici tj,Gradcka bolnica urade mi ekg i sve pokazuje normalno i imo sam pritisak 140 sa 90 moj inace pritisak i dali mi da popijem neke lekice ,I posto sam bijo skeptik resim da tog momenta odem u klinicki centar da mi i tamo to isto urade nakon sat vremena i isto to urade i opet se nepokazuju aritmije i preskakanja ali zato mi nadje pritisak 160 sa 110 i popijem opet neki lekic zove se nalepril 10 mg i meni padne pritisak na 120 sa 80 i od tog monenta do sada ja nemam aritmije.zanimljivo?????? i to tako 7 god ja pritisak neproveravam.a specijalista ovako da svoje misljenje:Zali se nalupanje srca iz cista mira ,povremeno bez ikakvog vidljivograzloga,nekada u potpunom miru.Unazad 4 dana ima tegobe nocas u vise navrata imao osecaj jaceg preskakanja zna za povisen pritisak i nepije lekove.Negira druga internisticka oboljenja,Obj.svestan,afebrilan,eupnoican.PULMO:normalan disajni sum.COR:akcija ritmicna,tonovi jasni,TA:160/110 mmHg.I za kraj DG:hypertensio arterialis obs.!!) terapija nalapril 10 mg. i kontrola .I sta vi kazete na sve ovo
trenutni strah
simplicity
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 8:55 am

Post od simplicity »

Pobogu,

pa kad znas za povisen pritisak, sto ga ne meris... sad ima tih aparata na sve strane. Sad lekici i redovna kontrola. Cestitam sto si poceo da resavas problem. Sve najbolje i srecno.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Odlicno, bar si otkrio uzrok!!!!! :wink:
lovely mouse
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 21, 2006 10:25 pm

Post od lovely mouse »

Drago mi je zbog tebe da si rijesio tu dilemu.Moj muz ima problema sa visokim pritiskom.Prvi put kad mu je pozlilo imao je 27 godina i zamisli pritisak 200/110.Naravno bili smo i kod kardiologa i sve je ok.I na kraju otkrice panicni napadi tj nervoza mu nabije tako visok pritisak.Pa moj savjet ti je da redovno mjeris pritisak i vidjet ces dalje.Mozda u tom trenutku kad ti mjere pritisak ti se uspanicis.srce pumpa vise krvi i eto visokog pritiska i lupanja srca.Moj savjet ti je da par dana mjeris pritisak i kad se osjecas dobro pa ces vidjeti sta je to ustvari jer kada podes piti tablete za srce ne mozes prestati.Pokusaj i javi kako napredujes.
CAO PUSA
annamaria
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm

Post od annamaria »

Idi kardiologu opet i sve provjeri
Vidjeces na kraju da ce najvjerojatnije biti ti panicni napadi
Sasvim je normalno kad covjek se prepadne da mu skoci pritisak,
Zato ti sad pocni da ga kontrolises i u mirnom stanju i znaces vise
Javi da znamo sta je bilo
Odgovori