Molio bih odgovor Dr.Ivice
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 12, 2006 8:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postovani doktore,ovim putem zelim da vam cestitam novu godinu i Bozic.Javljam vam se sa jednim cudnim problemom koji se pojavio kod zene,pojavio joj se omanji otvrdak u blizini analnog otvora,sve veca bojaznost je da su to hemroidi.nedaj boze.Ne osjeca nikakve bolove dok vrsi nuzdu vec poslije toga,najgore je kad sjedi ili lezi.Kod brisanja nije ustanovljena krv na toalet papiru.Niko joj u familiji nema hemroide...dali mogu biti hemroidi i ako ne krvari kod stolice?Dali su lako prenosivi i dali moze unutrasnji cir ili sta vec biti....vecina bola dolazi nakon nuzde i u toku dana.To joj se jednom desilo i nestalo ali sad je opet pocelo da je boli....nadam se da cete mi i sad odgovoriti.U svakom slucaju hvala za vasu humanost. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 12, 2006 8:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jos da dodam da nema nikakvih promjena na kozi a ni svraba.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ukratko i uprosceno, hemoroidi su prosirenja vena koje se nalaze oko analnog otvor i oko rektuma. Ima ih, prema pojedinim izvorima, i do 25% odrasle populacije. Nisu uopste tako strasna stvar, bivaju cesto naskledni, ali su i rezultat previse sedenja, previse hodanja, uzimanja odredjene vrste hrane, napinjanja i slicno. Ne moraju da krvare nizno. Cvoric se stvara onda kada se unutar prosirenja vene iz takozvanog hemoroidalnog pleksusa svori mali krvni ugrusak, koji se potom "organizuje", odnosno pretvori se u vezivno tkivo. Tako se vrecasto prosirenje hemoroidalnog krvong suda pretvori u cvoric. On moze da boli, svrbi, ili da ne daje nikakve tegobe. Pocetak lecenja je uvek isti: izbegavati suvu hranu i neurednu stolicu, izbegavati zacinjenju hranu, suvise masnu hranu, alkohol cigarete... Spolja se higijena odrava normalno, uz povremene kupke u blagom rastvoru hipermangana. Obicno se preporucuje upotreba masti kao sto su Hepathrombin H, Delmeson ili Factu. Pored masti, korisni su i cepici (supozitorije). Bol unutar rektuma posle defekacije nastaje kad pored hemoroida postoji i rascep rektalne sluzokoze, analna fisura...
Hemoroidi se dele u 4 stadijuma i moja je praksa da lecim do 3. stadijuma sam, a 4. stadijum se operise.
Hemoroidi se dele u 4 stadijuma i moja je praksa da lecim do 3. stadijuma sam, a 4. stadijum se operise.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.