molim Vas za savet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

molim Vas za savet

Post od ontario »

Postovani doktori jako sam zabrinuta za muza posto ima rektalno krvarenje vec dugo i nista mu nisu pronasli sem unutrasnjh hemoroida.
Vec 2 godine krvari ali su se sada stvari pogorsale.Kada ide na veliku nuzdu prvo ga jako zaboli stomak a onda krene puno da krvari gde primecuje tamne ugruske krvi.Jako se brinem pa mi molim Vas recite sta bi to moglo da bude.To se sve ponavlja u raznim periodima i ako mi govori istinu da jedno vreme bude,pa ne ali ni ovaj put mi ne bi rekao da ja nisam primetila krvave tragove u wc.On se izgleda boji da ponovo ide kod doktora.Prije par meseci radena mu je kolonoskopija i gastroskopija i kao sto rekoh jedino su mu pronasli unutrasnje suljeve ali posto ja nisam doktor i ne znam smatram da je nesto drugo u pitanju.Molim Vas za savet!
Hvala Vam unapred!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

U svakom slucaju nije dobro to krvarenje sta god da ga izaziva.

Najbolje bi bilo da sto pre odmah ode kod lekara na detaljne preglede, jer pored hemoroida, to krvarenje moze da ukaze i na rak debelog creva. Ako se reaguje na vreme, rade se vrlo uspesne operacije, ali vazno je na vreme zatraziti pomoc i izvrsiti operaciju, AKO je to uopste u pitanju. Mozda i nije. Nezahvalno je o tome pisati preko poruka, pogotovo sto ja nisam strucno lice, ali na zalost sam imala prilike da vidim u svom okruzenju i takve slucajeve, hvala Bogu, zivi su i zdravi i sasvim normalno zive.

Najbolje bi bilo da supruga sto pre nagovorite da ode na jedan strucan pregled i da se sto pre utvrdi pravo stanje stvari!!

Pozdrav i sve najbolje, majja :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

ontario

Post od ontario »

majjo ja se nadam da nije ono najgore i zato cekam odgovor od doktora jer se jako brinem.Hvala ti na savetu da se treba obratiti doktoru ali vidim da on to izbegava,kaze:ionako su mi svasta radili i nista nisu pronasli pa kome da se obratim.
Videcemo sta ce doktor dati savet!
Pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ako mislite na to - sta ce doktor sa foruma dati kao savet, hajde da cekamo, ali mislim da niko ne moze da da bilo kakav savet, niti zakljucak, osim da Vam kaze da se obratite doktoru!

Ja verujem da covek u jednom momentu dodje do zasicenja sa lekarima, ali ovo su ozbiljne stvari (bez obzira na dijagnozu, ne mislim ni ja da je ono najgore!!!), i prolongiranje moze samo da dovede do gubitka dragocenog vremena, sta god da je u pitanju.

Nadam se da ce Vam sto pre odgovoriti neko od lekara!

Pozdrav, Majja :wink:
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Forum zaista nije mesto na kome se možete lečiti i dijagnostikovati. Možete samo dobiti savet, čuti i razmeniti iskustva. Vreme ne treba gubiti na forumu, već posetiti lekara. :)
Ako su kolonoskopijom dijagnostikovani samo unutrašnji hemoroidi onda se verovatno o njima i radi. Kolonoskopija je pegled koji ima važnost narednih 10 godina.
S obzirom na simptome koje navodite pretpostavljam da se radi o 2, 3 ili 4 stepenu hemoroida koji su trombozirali i njihovo lečenje je hirurško. Rektalno krvarenje zahteva zbrinjavanje.
Vaš suprug treba da se javi hirurgu sa svim nalazima koje ima, da ga hirurg pregleda i proceni koja od tri metoda zbrinjavanja je najbolja u njegovom slučaju...sklerozacija, ligatura – podvezivanje ili operacija.

Sve najbolje!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

hvala Vam na savetima

Post od ontario »

Doktore meni je jako drago da ste mi se javili.Mene samo zanima da li se i unutrasnji suljevi operisu ili to samo vazi za vanjske.Ako su suljevi u pitanju da li bi on morao imati jos neke simptome?Mozete li mi reci sta vi mislite o kakvim se to ugruscima radi?Prije nego sto ima nuzdu prvo ga jako zaboli donji deo stomaka,a onda jako krvarenje.Koliko je to opasno posto je to vec 2 godine?Kakve pretrage da trazi posto je ovde drugacije nego kod nas jer moras da cekas puno meseci da vidis specijalistu.
Ja cu pokusati preko doktora da zatrazim da nesto preduzme sto hitnije jer se stvari pogorsavaju.Brine me jer je izgubio puno kila,a posto pije neke tablete na biljnoj bazi za skidanje kila ne znam da li je zbog toga ili nesto drugo.Izvinite,ali jako sam zabrinuta.Molim Vas napisite mi nesto vise o te tri vrste hemoroida!!!
Puno Vam hvala!
Pozdrav!
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Suprug treba da se javi gastroenterologu ili hirurgu ili već doktoru kome se javio i prvi put kad mu je rađena kolonoskopija. Zaista ne znam kako funkcioniše kanadska zdravstvena služba, ali pretpostavljam da se kreće od doktora opšte prakse ili porodičnog lekara.
Krvareći hemoroidi koji ne prolaze na konzervativnu trapiju moraju se zbrinjavati hirurški.
Evo linka o hemoroidima, link je na engleskom(Ontario) i tu imate dosta o simptomima, dijagnostici, kao i o terapiji koja se sprovodi u Kanadi.

http://www.healthyontario.com/Condition ... piles_.htm

Sve najbolje!
Nevenka Nena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2014 4:20 pm

Re: molim Vas za savet

Post od Nevenka Nena »

ontario napisao:Postovani doktori jako sam zabrinuta za muza posto ima rektalno krvarenje vec dugo i nista mu nisu pronasli sem unutrasnjh hemoroida.
Vec 2 godine krvari ali su se sada stvari pogorsale.Kada ide na veliku nuzdu prvo ga jako zaboli stomak a onda krene puno da krvari gde primecuje tamne ugruske krvi.Jako se brinem pa mi molim Vas recite sta bi to moglo da bude.To se sve ponavlja u raznim periodima i ako mi govori istinu da jedno vreme bude,pa ne ali ni ovaj put mi ne bi rekao da ja nisam primetila krvave tragove u wc.On se izgleda boji da ponovo ide kod doktora.Prije par meseci radena mu je kolonoskopija i gastroskopija i kao sto rekoh jedino su mu pronasli unutrasnje suljeve ali posto ja nisam doktor i ne znam smatram da je nesto drugo u pitanju.Molim Vas za savet!
Hvala Vam unapred!
Nema razloga da se problem odlaže jer se hemoroidi danas jednostavno leče. THD operacija traje vrlo kratko i posle nje se hemoroidi više nikada ne vraćaju. Oporavak traje svega par dana i daleko je lakši od tegoba koje su prisutne pre operacije.Daljim odlaganjem operacije možete izazvati znatno komplikovaniji zdravstveni problem.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: molim Vas za savet

Post od vasa »

ako je radjena kolonoskopija , da li je uziman uzorak na kancer?
ako nije pod hitno i to da se uradi..
Odgovori