Molim vas da mi protumacite rezultate-tumor dojke

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Molim vas da mi protumacite rezultate-tumor dojke

Post od girl_from_nowhere »

Moja majka je pre mesec i po dana operisala tumor na obe dojke, danas je bio konzilijum i odluceno je da mora hemoterapija. Medjutim drugi hirurg, koji nije bio na konzilijumu i koga smo konsultovali a koji je upoznat sa majcinim stanjem smatra da je hemoterapija suvise jaka za njen oprganizam i da ne bi trebalo da prihvati. Ona je inace imala dva sloga, ima anginu pektoris i zapusenje krvnih sudova vrata 75%. Ja cu napisati rezultate sa konzilijuma i molim vas da mi date vase misljenje kao i tumacenje jer doktori nista konretno nisu rekli-mislim prvenstveno na to kakav je tumor (znamo samo velicinu i da je metastazitam na 1 limfnu zlezdu), koja je to hemoterapija, kakve bi bile prognoze itd. Inace jos bih pitala da li oni imaju pravo da ne daju rezultat biopsije, kazu da je to u istoriji bolesti i da ionako pise sve u rezultatu sa konzilijuma?

Klinicka dijagnoza:
Tu mammae i dex.susp.Obs.Tu mammae sin. Angina pectoris stabilis. HTA. MCH. Insuff.vas.cerebri recidivans.
OP: 8.12.09.: Mastectomia subcutanae I dex cum dissectio axillae I dex. Reconstructio primaria gl mammae I dex.cum implatatio endoprothesis (Eurosilicon LP 280cc)subcutis.Drainage.Resectio partialis mammae I sin. Drainage.

Histoloska dijagnoza:
DESNA DOJKA: 1. 10953/09: Carcinoma ductale invasivum mammae, NST. Dimenzije tumora 19x15x9mm. 2.
10966/09: Carcinoma mammae metastaticum lymphonoidi.1/18. 3. Lokalizacija lateralna
LEVA DOJKA: 1. 10954/09: Adenosis scler. mammae 2. Menstrualni status: Postmenopauzna

E sad ispod tu markeri kod leve ne pise nista a kod desne:
ER sc.8 HER2 1+
PR sc.7

Odluka
Da se primeni adj HT po FAC rezimu preko DB IORS, a posle VI HT ciklusa uvesti adj hormonsku terapiju. Zbog kontraindikacija za primenu Novaldexa, uvesti adj Arimidex 1 tabl dnevno. Pre zapocinjanja hemio terapija uraditi detaljan kardioloski pregled sa EHO srca i odredjivanjem EF

Unapred hvala
Odgovori