Molim vas da procitate temu i da probate pomoci. Imam neobic

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Sawyer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 30, 2013 9:43 pm

Molim vas da procitate temu i da probate pomoci. Imam neobic

Post od Sawyer »

Ovako imam dosta komplikovan problem za objasniti pa moram da stavim temu u ovaj pod forum.
Ajde da kazemo ovako u pocetku ovog teksta:
"Glavni problem: Neobican bol u potiljku"

Zapravo i nije bol, nista me bukvalno ne boli vec samo neki jako cudan osecaj kao neki osecaj tezine.
Imam osecaj ponekad kao da mi nesto tesko pritiska potiljak i vrat od potiljka pa na dole.

Kako sve ovo pocinje?
Koliko sam ja primetio ovo nije uslovjeno nicim ali ponekad se problem pojavi

Sada sve lepo potanko da objasnim:
Ja imam 17god uskoro cu da napunim 18. Dosta sam mrsav imam 48kg
Visok sam oko 175cm
Pre oko 5meseci, na kraju moje prosle skolske godine uhvatio me ovaj problem.
Taman kad se skola zavrsila poceo je ovaj problem i najvise sam imao priliku da osetim ovo za vreme skolskog raspusta.
Hvala bogu sada je ovaj problem manji.
Za vreme raspusta svaki dan skoro ujutru posle dorucka bih osecao tu neku tezinu u potiijku.
Stvarno ne znam kako da opisem ovaj osecaj mnogo je neobicno i jako je tesko naci reci za ovo.
To je izazivalo nesvesticu koja bi mi trajala bar 2 sata.
Znaci tokom ovoga stalno sam osecao da cu pasti u nesvest ali nije mi bukvalno se gasilo sve pred ocima nego sam
se samo osecao jako malaksalo i osamuceno. Kako je vreme prolazilo meni je i ovo bilo sve slabije.
Evo sada ima dosta manje ovog problema.
Medjutim, sada se ovo vraca ali ne kao pre.

Kada god jedem ali ne uvek ovo se vraca na scenu. Znaci neobican osecaj u potiljku i vratu. Kada kazem vrat mislim na deo od potiljka pa na nize.
Ali nije ovako uvek kad jedem ali vrlo cesto.
I posle jela kada se lepo najedem, ne bas prejedem ali kad sam sit, osecam se jako lose. Imam blagu mucninu
i tu osamucenost, blagu slabost u rukama i vuce me da zaspem.
Najgore od svega kada ovo predje na mnogo gori nivo sto mi se retko desava a to bi bilo kada me
ovo bas opasno uhvati i kada ne znam sta da radim povodom toga, samo se truim da ne padnem u nesvest.
Pogotovo kad sam u skoli na primer.
I onda me jos hvata panika zato sto me vuce da padnem u nesvest i osecam se uznasno uzbudjeno tj. usplahireno.
To sve pogorsava stanje. Ali tako nesto i kad se desi kratko traje.
To je bilo sto se tice problema posle jela. A sada na drugi jos veci problem
Posle vezbanja...
Ja sam se inace uvek bavio atletikom. Uvek sam vezbao nesto.
Sada kada na primer skocim i uradim 50 skelova imam osecaj da cu da umrem. Ovo gore opisano nije nista.
Posle nekog zahtevnijeg vezbanja pocinjem da se osecam uzasno lose,
nesvestica sve vise me vuce, osamucen sam, gubim snagu, srce lupa 200 km/h
pocinjem blago i da se tresem ponekad. I jedva prebrodim kroz ovako nesto.
Najgore mi je sto ne smem vise da vezbam plasim se ovoga.

Inace ja sam odlican ucenik i uvek se trudim da budem sa svim peticama i tako i bude :P
Stalno mnogo ucim i bas mnogo zamaram glavu pa kad legnem zaspem za manje od 60sec. (bukvalno)
Ne znam mozda i to ima neke veze ali ne verujem.
Bio sam kod lekara koji nisu sigurni sta bi ovo bilo.
Vadio aam krv i davao urin i sve je uredu.
Inace ne pusim niti pijem niti sam ikada probao ista sto ce da mi truje telo koje i ovako nije bas najbolje.

Nisam sigurno uspeo da vam docaram sve ali nadam se da ste prepoznali koji simptom i da mi mozete pomoci.
Nadam se da sam vam pruzio sve informacije koje vam trebaju da bi
mi mogli pomoci. Hvala unapred svima koji mogu da pomognu.

P.S. Izvinjavam se na greskama ako sam ih pravio u pravopisu.
Pisem sa mobilnog i sada se bas osecam ovako lose pa nisam bas u stanju da pratim
pravopis a ovo me je moram priznati iznerviralo pa sam odlucio da odmah napisem temu ovde.
I izvinjavam se zbog glupog naslova teme ali stvarno je ovaj problem tesko opisati i sa 1000 reci a kamoli sa 5-6
stefika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 03, 2013 8:22 am

Re: Molim vas da procitate temu i da probate pomoci. Imam neobic

Post od stefika »

imam slican problem.samo sto ja imam lose regulisan pritisak...najbolje je da odes lekaru.uradis kompletnu biohemisku analizu krvi.uradis snimanje glave...nemoj da cekas ako nisi bio.pozz i puno srece nadam se da ce biti sve uredu.
Korisnikov avatar
Poli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 7:59 pm

Post od Poli »

Sawyer ti si vrlo mlad , ako imas nekog starijeg ublizini da malo porazgovaras osvom problemu. prvo mislim da si suvise mrsav, ipostoji mogucnost poremecaja u ishrani,zatim nedostatak vitamina minerala, znaci upotreba voca ipovrca bogami i mesa i ribe narocito. Ne treba ti jako intenzino vezbanje jer trosis vise energije nego sto unosis. unosi dosta tecnosti u vidu vode cedjenih vocnih sokova .dehidracija je takodje moguca kod tebe. :-? :o U svakom slucaju ispitaj stitnu zlezdu , iblo bi dobro kada bi malo otisao savetovaliste za mlade -psihologa zbog toga da se oslobodis tog straha ,koji te stalno muci :( :( :) :D Puno strpljenja i uspeh!!
Opasnije je svako sveznanje od svakog neznanja.
Sawyer
Novi član
Novi član

Post od Sawyer »

Poli :D bas sam gledao film u zadnje vreme Rocky tamo ima jedan Poli :P
Hmm..
Ja inace bas i ne unosim voce u ishranu koliko bi trebalo to i nije za pohvalu ali sta je tu je.
Ipak ja zahtevam mnogo od tela a ne dobavljam mu sve potrebno.
Unecu vise voca u ishranu!
Sto se tice tecnosti ja mislim da unosim sasvim dovoljno.
Ja mnogo volim ribu da jedem ali nikad nemam vremena to da spremam :(
Probacu i to u buduce.
Sto se tice vezbanja to mi je pomoglo da dobijem neke rezultate so se tice rasta.
A i kad sam vec mrsav zelim biti jak. Ipak su za mene uzasno slabe sanse da dobijem na salu pa jedino
sto moze da me cini krupnijim je ako se nabildujem i to mi je vec uspelo, mislim
otkad vezbam intenzivno uvecao sam masu tela za neki procenat.
Ok videcu da uradim tu stitnu zlezdu pa da vidim da li je sve tu uredu.
Hvala na pomoci :)
Korisnikov avatar
Poli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 7:59 pm

Post od Poli »

Sawyer ako zelis misicnu masu moras unositi proteine uishranu, znaci meso ,jaja,riba. Nikako ne preskaci obroke, dorucak onako posten :lol: seljacki, uzina ,rucak uzina vecera;i to je zakon! nikad ne jedi preradjevine; pastete,parizer salame itd. Samo cisto meso,sunka suva govedina ,maslac ne margarin. Da li imas roditelje? Pitam zbog spremanja ribe i obroka.Idi na sajt :dr AnaGifing-hrono ishrana. I ne boj se nista ti nece biti, radi stvari koje volis , nadji devojcicu ,i zivot je pred tobom. Zgrabi ga oberucke podigni glavu,ipotrci mu u susret sa radoscu. :P :lol:
Opasnije je svako sveznanje od svakog neznanja.
Sawyer
Novi član
Novi član

Post od Sawyer »

Haha :D
Sada se bas vucam po lekarima za ovo. Snimio sam vrat pa cu da vidim sta je kad dodju rezultati.
Hvala na savetima Poli! :)
Odgovori