Imam problem sa stomakom vec duze vreme, prvo sam mislio da je prehlada, pa neki virus, pa da mi je stomak oslabio, pa sam isao kod lekara i onda su mi radili ispitivanja na parazite, i nisu nista nasli, onda su ni snimali zeludac (pio sam barijum) i tu su mi nasli gorusicu... Radio sam test na helikobakter i nisu mi nasli...
Onda su mi rekli da je to od nervoze, pa posto sam smiren u zadnje vreme, a imam i dalje tegobe, pitam sta da radim, apetit mi se smanjio, smrsao sam 10ak kg.
problem su bolovi u crevima, onako pecenje (peckanje kao da sam popio neku kiselinu)... I proliv (tecan i moguce da ima sluzi, ali nisam siguran, jer je mnogo tecan).. Nije svaki dan, vec oko 2x nedeljno.... (i pre je bio prisutan bol posle jela, a sad kad mi se smanjio apetit, pa jedva jedem 2x dnevno nesto malo, ne boli me)
Sta bi to moglo da bude, sta da radim???
Molim vas za savet H V A L A
molim Vas pomozite
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Tesko da ces na ovak nacin da razresis tu situciju.
Ipak, bo si na raznim prelgedima i sve je Ok - to je svakako dobro.
Mozda malo sam analiziras posle cega ti se javlja dijareja - mozda neka hrana ili sl. Prosto da pokusas da tegobe povezes sa necim.
Sam mozes uzimati neke od kepsula probiotika (ima ih vise vrsta, svi su dobri i kupuju se bez recepta), to ti nece skoditi a moze da obnovi crevnu floru.
Takodje da sam vidis sta ti od hrane prija a sta ne.
Mnogima se apetit poveca od b-komlexa, a nekima od tinkture koprive.
Ako si malo jeo (kako sam ja shvatila), onda nije cudo sto si oslabio.
Creva zaista reaguju na nervozu...
pozdrav
Ipak, bo si na raznim prelgedima i sve je Ok - to je svakako dobro.
Mozda malo sam analiziras posle cega ti se javlja dijareja - mozda neka hrana ili sl. Prosto da pokusas da tegobe povezes sa necim.
Sam mozes uzimati neke od kepsula probiotika (ima ih vise vrsta, svi su dobri i kupuju se bez recepta), to ti nece skoditi a moze da obnovi crevnu floru.
Takodje da sam vidis sta ti od hrane prija a sta ne.
Mnogima se apetit poveca od b-komlexa, a nekima od tinkture koprive.
Ako si malo jeo (kako sam ja shvatila), onda nije cudo sto si oslabio.
Creva zaista reaguju na nervozu...
pozdrav
Trebalo bi da uradis sondu zelucan (gastroskopiju), jeste neprijatno, ali posle toga ce ti biti znatno lakse, a to je ujedno i najpouzdaniji nacin da otkrijes da li ne daj boze imas nesto (pijenje barijuma nije dovoljno, ono daje samo spoljnu sliku eventualnih izraslina ili iritacije sluzokoze zeluca, tipa cira, gastritisa...)
Obavezno to uradi, ne bih da te plasim, ali se, napr. tumori zeluca jako tesko otkrivaju (na srecu, najlakse se lece).
Od srca preporucujem Zemunsku bolnicu, njihov endokrinoloski centar, doktora Nikolu Djukica.
Obavezno to uradi, ne bih da te plasim, ali se, napr. tumori zeluca jako tesko otkrivaju (na srecu, najlakse se lece).
Od srca preporucujem Zemunsku bolnicu, njihov endokrinoloski centar, doktora Nikolu Djukica.