MOLIM VAS POMOZITE MI !

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
UPLASENA VIKI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 29, 2007 11:20 am

MOLIM VAS POMOZITE MI !

Post od UPLASENA VIKI »

Ne znam odakle da pocnem...Naime,vec par meseci sam primetila da mi srce ubrzano lupa,a pored toga imam i neku "kuglicu " na vratu odmah ispod vilice.Kuglica je pokretljiva i mnogo me plasi...Kod doktora nisam isla zbog prevelikog straha od dijagnoze ali i zbog finansijske situacije jer nemam zdravstveno osiguranje...Molim vas recite mi sta nije u redu sa mnom?Nadam se da cete mi ubrzo odgovoriti!
plasi me sve sto ne znam...
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Tesko da bilo ko od nas moze da ti postavi dijagnozu. Kvrzica moze da bude rak a i ne mora kao sto lupanje srca moze da bude bezazleno a ne mora. Razumem u kakvoj si situaciji i stvarno ne znam kako da ti pomognem... Probaj da nadjes nacin da odes kod lekara, to je neophodno jer sto vise odlazes to ce biti gore.
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od macadamia »

Ih, prvo pa rak... svakako da treba da odeš kod doktora, bez odlaganja. Što se tiče te "kuglice", sasvim je moguće da je u pitanju lipom, koji nije opasan.

U svakom slučaju, obavezno kod doktora.
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
viket
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 1:27 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od viket »

Kada ste to primetili? Koliko traje? Da li se uvecavala, smanjivala ili menjala na bilo koji nacin?Je li ta kuglica bolna? Je li koza iznad nje crvena, upaljena? Da li postoje ikakve promene u okolini kuglice? Koje je velicine kuglica? Da li postoji jos negde neka druga promena (na vratu, pod pazuhom...)Je li imate problema sa zubima? Da li je radjena neka stomatoloska intervencija? Moze da bude mnogo toga, reaktivni limfni cvor usled upale (zuba, desni, zdrela...), moze da bude masno tkivo ili neka druga bezazlena potkozna promena. U svakom slucaju morate da odete do lekara, da vam to pogleda.
Sto se tice lupanja srca u obzir dolazi neka aritmija koja se na obicnom EKG-u ili holteru moze lako dijagnostikovati. Jeste li imali nekih stresnih situacija koje bi mogle da dovedu do aritmije?
Ipak morate do lekara da iskljucite neka ozbiljnija oboljenja koja su retka ali treba na njih misliti.
Maki_Bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 11:48 pm

Post od Maki_Bg »

Jel si prvo otkrila kuglicu,pa je pocelo srce da ti lupa ili obrnuto.
Ko je prvo kuglica,pa srce, moe da bude povezano, tipa da se bojish a zbog toga, ako is umoran i malaksala moze da bude najobicnjija anemija ( nedostatka gvozdja, koja tera srce da se zamar aida brze kuca).
Stegni zube i kod lekara.
Moze da bude nesto sasvim bezazleno a ti se traumirash, a akoje nesto ozbiljnije, bolje da se na vreme otkrije
Odgovori