Molim vas da mi pomognete...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
avijon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 08, 2013 8:06 pm

Molim vas da mi pomognete...

Post od avijon »

Ovako vrlo sam uplasen i ne znam da li ia potrebe.Prvo me je bolela dasna strana stomaka pa leva,pa donja leva strana,kao da me je bolelo svuda gde prolazi debelo crevo,jednom sam imao i proliv,a takodje par puta sam posle velike nuzde video krv na papiru,ali svetla sto znaci sto je na kraju debelog creva neki hemoroid ili nesto...bolovi ti su prestali ali pojavili su se povremeni bolovi ali ne stalno,ispod desnog rebra tacno tu,dal je jetra ili nesto...znaci ne cesto,osjetim naprimer dok vozim auto,kao neko peckanje,ne znam kako da opisem taj "bol" uglavnom se najezim preko kicme kad osjetim to...
Sta bi moglo biti,imam 19 godina uzgred...bio sam kod doktora ali sa oputenijom pricom,i dosli smo do zakljucka da je ishrana problem,a ishrana mi uzgred i nije najbolja jedem sve i svašta ali nisam debeo,malo viška imam,bavim se sportom,visok...

Bojim se da nije neki veliki problem sa debelim crevom
Korisnikov avatar
cikala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 22, 2013 6:00 am

Re: Molim vas da mi pomognete...

Post od cikala »

zasto ne uradite kolonoskopiju?
avijon
Novi član
Novi član

Post od avijon »

cikala napisao:zasto ne uradite kolonoskopiju?
Sve mi to zvuci nepoznato itd,donekle i strah...Mozete da mi objasnite vi nesto o tome ?
avijon
Novi član
Novi član

Post od avijon »

Takodje ne znam ni da li ima i potrebe za tim,to sam prvo hteo da razmjenim par iskustava...da li sam ja samo puno uplasen ili je to nesto ozbiljno nznm
Korisnikov avatar
cikala
Novi član
Novi član

Post od cikala »

imate ovde na pf Gastroenterologija `prelistajte`,mozda naidjete na slican problem,a imate i temu o kolonoskopiji.
moja majka je imala probleme slicne vasima,i osim hemoroida,u debelom crevu je imala i par vecih polipa,a ispitivanje je pokazalo da su dobrocudni,ali zahtevaju kontrolu svake godine.

probajte da potrazite misljenje jos nekog dr-a,taj gde ste vec bili,nekako mi deluje skroz opusteno.

a kakva vam je krvna slika?(obzirom da imate to krvarenje)
avijon
Novi član
Novi član

Post od avijon »

cikala napisao:imate ovde na pf Gastroenterologija `prelistajte`,mozda naidjete na slican problem,a imate i temu o kolonoskopiji.
moja majka je imala probleme slicne vasima,i osim hemoroida,u debelom crevu je imala i par vecih polipa,a ispitivanje je pokazalo da su dobrocudni,ali zahtevaju kontrolu svake godine.

probajte da potrazite misljenje jos nekog dr-a,taj gde ste vec bili,nekako mi deluje skroz opusteno.

a kakva vam je krvna slika?(obzirom da imate to krvarenje)
za krvnu sliku nemam pojma,nikad nije bilo potrebe da vadim krv...ne pamtim kad sam zadnji put vadio krv...razmisljao sam da odem opet i kazem da ocu da idem na kolnoskopiju za svaki slucaj i da rijesim problem vise...nekako mi se neda poć i raditi to,ne da me nije volja nego osjecam se cudno nesto dal je strah,sramota nznm ni sam
Korisnikov avatar
cikala
Novi član
Novi član

Post od cikala »

cudno da vas vas lekar nije uputio bar u lab.na kompletnu analizu krvne slike,naravno da ima potrebe za to.
a za osecaje u vezi kolonoskopije...verujem da je sve pomesano,i strah i stid..ali morate `popricati` sami sa sobom i prevazici neke stvari.od svega je najvaznije zdravlje...ako idete na snimanje,obavezno trazite anesteziju (moja majka je primila blagu,bila je budna sve vreme,ali nije je nista bolelo,i posle 2 sata je isla kuci)...
nemate se cega stideti,to ne traje dugo,a bicete spokojni i zadovoljni sto ste to odradili.
samo napred!
avijon
Novi član
Novi član

Post od avijon »

cikala napisao:cudno da vas vas lekar nije uputio bar u lab.na kompletnu analizu krvne slike,naravno da ima potrebe za to.
a za osecaje u vezi kolonoskopije...verujem da je sve pomesano,i strah i stid..ali morate `popricati` sami sa sobom i prevazici neke stvari.od svega je najvaznije zdravlje...ako idete na snimanje,obavezno trazite anesteziju (moja majka je primila blagu,bila je budna sve vreme,ali nije je nista bolelo,i posle 2 sata je isla kuci)...
nemate se cega stideti,to ne traje dugo,a bicete spokojni i zadovoljni sto ste to odradili.
samo napred!
Hteo sam jos da pitam,da li su simptomi kod nedaj boze gospode kancera debelog creva konstantni,jer ja evo danas nisam osjecao nikakve tegobe,makar ne kao do sad...?
To me jedino plasi da nije preopasno tako,a sve ostalo nije vazno,mlad sam...
Odgovori