Moj muz je dobio par izraslina odmah pored analnog otvora velicine zrna graska.
Posto ga je to pocelo boliti toliko da sada tesko hoda otisli smo u urgentni centar.Tamo su pregledali i napisali da je to atheroma perianalis.Rekli su mu da to dva dana maze sa alkoholom i da dodje opet kod njih, da ako ne bude promjene to mu rasjeku i ociste.Mene interesuje o cemu se tu radi i sta je to uopste atheroma perianalis.
Ako imate bilo kakvo objasnjenje, savjet ili iskustvo da mi napisete bila bih vam zahvalna.
molim vas za pomoc, ne znam sta je ovo?!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
A da to nisu hemoroidi?
Aterom je najobicnije masno tkivo, ja sam ga operisao na kolenu i na ramenu. Operisao pod znacima navoda, 15 minuta traje intervencija pod lokalnom anestezijom. Meni je to stajalo tu godinama i nije me bolelo, tek kada sam klecao i ostetio kapsulu iz koje je sadrzaj iscureo onda se napravio haos i morao sam da operisem. Usput mi je hirurg odradio i na ramenu ali nije ni morao jer mi je samo ostao ruzan oziljak, "lepse" je bilo dok je bio aterom.
Ja to imam na caleta, imamo masnu kozu obojica, i njemu su puna ledja toga a imam i ja nekoliko po ledjima koja se jos uvek ne vide ali mi ih je hirurg napipao... cudi me da ga to toliko boli i to tako odjednom...
Aterom je najobicnije masno tkivo, ja sam ga operisao na kolenu i na ramenu. Operisao pod znacima navoda, 15 minuta traje intervencija pod lokalnom anestezijom. Meni je to stajalo tu godinama i nije me bolelo, tek kada sam klecao i ostetio kapsulu iz koje je sadrzaj iscureo onda se napravio haos i morao sam da operisem. Usput mi je hirurg odradio i na ramenu ali nije ni morao jer mi je samo ostao ruzan oziljak, "lepse" je bilo dok je bio aterom.

Ja to imam na caleta, imamo masnu kozu obojica, i njemu su puna ledja toga a imam i ja nekoliko po ledjima koja se jos uvek ne vide ali mi ih je hirurg napipao... cudi me da ga to toliko boli i to tako odjednom...
Ne, nisu hemoroidi, a nije ni urasla dlaka.
Jedno je pored analnog otvora sa desne strane a jedno je izmedju analnog otvora i mosnjica.
Meni izgleda kao malo jace prosirena vena i ja sam odmah pomislila na hemoroide ali nije to.
Jako je moguce da je neka vrsta masnog tkiva jer on ima nekoh 15-ak kg viska.OK i da jeste masno tkivo kako je moguce da mu tako smeta i boli ga?!Nisam zaista nikada cula da je nekoga boljelo masno tkivo, narocito ne te velicine.
Jedno je pored analnog otvora sa desne strane a jedno je izmedju analnog otvora i mosnjica.
Meni izgleda kao malo jace prosirena vena i ja sam odmah pomislila na hemoroide ali nije to.
Jako je moguce da je neka vrsta masnog tkiva jer on ima nekoh 15-ak kg viska.OK i da jeste masno tkivo kako je moguce da mu tako smeta i boli ga?!Nisam zaista nikada cula da je nekoga boljelo masno tkivo, narocito ne te velicine.
Aterom je sigurno masno tkivo, ja sam isto to imao. A to perianalis samo znaci da se nalazi kod analnog otvora, verovatno. Mozda ga boli zato sto je na nezgodnom mestu a mozda zato sto se upalilo. Mada, verovatno bi ga on i ranije primetio, cudi me da se pojavilo i pocelo odmah da boli, ono ipak raste. Mene je pocelo da boli tek kada se upalilo, inace je pre toga godinama stajalo tako... bas kao zrno graska...
Ok, ok, ja sam to mozda "po narodski" tako definisao... cim ima veze sa nekim lojem/gnojem... znam da mi je hirurg iz toga izvadio BRDO
stravicno smrdljivog gnoja, to je bilo toliko duboko da mi je bukvalno gurnuo prst do pola kolena... isto tako i u ramenu je bilo... neki gnoj jeste!
Kondilomi? Da li je moguce da mogu da budu toliko veliki, kao zrno graska, i da se pojave tako odjednoj i da bole toliko? Hmmm...

Kondilomi? Da li je moguce da mogu da budu toliko veliki, kao zrno graska, i da se pojave tako odjednoj i da bole toliko? Hmmm...