Molim vas za pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Sunajkom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 10, 2013 12:06 am

Molim vas za pomoc

Post od Sunajkom »

E ovako. Imam 23 godine. Pre 2 godine sam imao alergiski napad. Bio sam na nekom odmoru i popio sam malo alkohola. Posle par minuta sam osetio kako mi srce ubrzano radi i kako teze disem. Kad sam dosao kuci sav sam se osuo.Bio sam u bolnici i oni su mi dali neke lekove i sve je to proslo. Inace ninasta nisam alergican bio. Onda sam otisao kod lekara i izvadio upute za sve, da se ceo pregledam. Posle svih pregleda sve je dobro osim sto su mi nasli helico bakteriju u krvi. Ispostovao sam ceo tretman i nadam se da sam se izlecio od nje. E sad pre par dana sam otisao na trcanje i kada sam se vratio kuci pocela je koza po celom telu da me svrbi, poceo sam opet ceo da crvenim i utrnula mi je gornja usna i ceo taj predeo od gornje usne do nosa mi je otekao. Nisam osetio ubrzano kucanje srca niti otezano disanje kao prvi put. Posle nekih sat do 2 me je ceo osip prosao.I samo da dodam da sam prosle godine poceo da kijam kao lud kad pocinje prolece. Jel to povezano sa tom alergijom Zanima me da li ti alergo napadi imaju veze sa tom bakterijom? Mnogo bi mi znacilo necije misljenje. Unapred hvala
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Molim vas za pomoc

Post od aa_aca »

А да провериш јетру?

Шта једеш и пијеш?
Sunajkom
Novi član
Novi član

Post od Sunajkom »

aa_aca napisao:А да провериш јетру?

Шта једеш и пијеш?

Proverio sam i jetru i sve ostalo, sve je kako treba.
A inace jedem sve. nema nesto sto ne volim jedino sto vikendom kada izlazim popijem po malo. Jel moze to zbog alkohola?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Malo detaljnije opiši sve.
Kad je počelo i prestalo teže disanje i lupanje srca u odnosu na osip?
Kakav je bio osip, jel svrbeo, i da li je prošao pa se vraćao, koliko je ukupno trajalo...

Meni liči na alergiju, a srce i disanje mislim da nema veze s tim,
Jel su ti radili kožne probe?
Sunajkom
Novi član
Novi član

Post od Sunajkom »

Dejanbg napisao:Malo detaljnije opiši sve.
Kad je počelo i prestalo teže disanje i lupanje srca u odnosu na osip?
Kakav je bio osip, jel svrbeo, i da li je prošao pa se vraćao, koliko je ukupno trajalo...

Meni liči na alergiju, a srce i disanje mislim da nema veze s tim,
Jel su ti radili kožne probe?

Nisu mi radili nikakve kozne probe. Ovako: prvo je pocelo srce brze da mi lupa i onda sam poceo i otezano da disem, a kad sam dosao kuci rekli su mi da sam crven. Onda sam skinuo majicu i video osip, nije me nista svrbelo. Otisao sam u bolnicu i prikljucili su me na infuziju i onda je prosao osip i sve ostalo, medjutim kada sam dosao kuci nesto sam sav bio slab, kad da cu negde da se srusim i taj i naredni dan. A inace pio sam koktel vodke, guarane i fante. Nikad ranije mi nije nista od toga smetalo. U bolnici su mi rekli da vise nekoristim nista od tih pica, medjutim ja sam posle toga pio i fantu i guaranu i nista mi nije bilo. Onda je proslo jedno pola godine , godinu od toga i isao sam na neku svadbu i pio sam kruskovac, koji sam i ranije pio i nije bilo nikakvih problema. Opet sam krenuo da crvenim i bilo mi je vrucina al sam se verovatno uplasio pa mi je opet srce ubrzano lupalo a nisam otezano disao, za jedno sat,dva sve proslo i od tada mi se vise nije nista dogadjalo do pre dve nedelje. . Otisao sam na trcanje. Uvek sam trcao u parku i sve je bilo normalno. Pomenuo sam vec da sam primetio prosle godine kada je pocinjalo prolece da pocinjem da kijam, curi mi nos i golica me grlo i to ne traje dugo, mozda mesec dana, bas na pocetku proleca i posle nista. Kada sam dosao kuci toliko me je sve svrbelo da sam poludeo. Ceo sam pocrveneo i oci su mi bile jako krvave. Cak mi je i iznad gornje usne sve bilo utrnuto i oteceno. Za jedno sat dva sve me je proslo.
Znam da nikada ranije ninasta nisam bio alergican i ovo me stvarno buni. Doktorica opste prakse u domu zdravlja mi je rekla da sam taj alergo napad verovatno imao zbog helico bakterije i ja bih stvarno voleo da znam zasto sam to imao.
jovana987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 05, 2013 1:22 pm

Post od jovana987 »

Uradi alergo test. Posto je sad prolece i ima dosta polena i ambrozije, mozda ti to smeta :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

jovana987 napisao:....Posto je sad prolece i ima dosta polena i ambrozije, mozda ti to smeta :)
Амброзија прави проблеме од половине августа до половне септембра.
jovana987
Novi član
Novi član

Post od jovana987 »

Ako je alergican pravi problem kad god, kao sto je u mom slucaju.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ја сам алергичан само на амброзију и само у том периоду имам проблема. Управо се тада ослобађа полен и јавља алергија. Ако нема алергена не може да се јави ни алергија. Ти си на још нешто алергична.

Узгред, ако имаш проблема због алергије, препоручујем ти Полинол или да се јавиш др Поповићу - ЕПТА систем - који у неким случајевим може трајно да излечи алергију.
jovana987
Novi član
Novi član

Post od jovana987 »

aa_aca napisao:Ја сам алергичан само на амброзију и само у том периоду имам проблема. Управо се тада ослобађа полен и јавља алергија. Ако нема алергена не може да се јави ни алергија. Ти си на још нешто алергична.

Узгред, ако имаш проблема због алергије, препоручујем ти Полинол или да се јавиш др Поповићу - ЕПТА систем - који у неким случајевим може трајно да излечи алергију.

Alergicna sam i na polen, i na prasinu na dosta stvar.
Hvala ti za Dr. Popovica i Polinol :)
Odgovori