Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Ovako,oktobra prosle godine sam imao nezasticeni sexualni odnos sa jednom devojkom za koju sam kasnije saznao da je imama dosta drugih sexualnih partnera,i od tada sam poceo da se tripujem,na svaku promenu u mom organizmu ja sam se tripovao da je neka ozbiljna bolest...E sad,pre jedno mesec dana mi je pobeleo jezik,uradio sam bris,nalaz je bio negativan na bakterije,i onda sam procitao negde da to moze da bude prvi znak hiv-a. . Da li je ovo tacno,da li to stvarno moze da bude simptom HIV-a . .. Molim vas samo ozbiljni odgovori
Ozbiljan odgovor mozes dobiti jedino kod lekara i trebao si vec uraditi test na sidu.....cini mi se da je anoniman i besplatan umesto da "tripujes" jos od oktobra.
Bezveze je da ti se sad popuje ali zasto nezasticen seks s nepoznatom devojkom? Neka ti ovo bude "skola" za ubuduce............Ni jedna bombasticna i kratkotrajna avantura nije vredna straha koji prolazis....sad to vec i sam znas. Zato prezervativ u dzep za daj Boze!
Zasta ti ni najvrsniji lecnik ne moze ovim putem pomoci.... bez krvne pretrage, uroloskog pregleda....
Naslaga na jeziku moze i cesto je rezultat lose prehrane....dehidracije.... povecan broj kandide...... Uradi pregled pa se javi!!! Pozz i srecno!
Radio sam vec bris jezilka,u privatnoj laboratoriji,i kada sam otisao po rezultate doktorka mi je rekla da imam "malo" ( ako je to moguce) candidu. . .
Naravno da je moguce. Lecis li se? Razloga za njen pojavu je more, a "proradi" u momentu pada imuniteta. Da ne duljim... guglaj "candida u ustima lecenje" i naci ces bezbroj informacija. Nije strasno ali valja biti uporan. Pozz!
Uradicu,ali mi je frka da uradim u bolnici posto me dole svi znaju,i cak i ako bude negativno svi ce me izbegavati,znate vec kako to ide,i rasirila bi se prica da imam iako nemam .. .. imam jedno pitanje,da li je moguce da mi se candida pojavi kao posledica leka koji je stavljan u zub i potom sam ja taj lek iscackao kuci zato sto me je boleo zub i sada mi je zub ostao otvoren ,a u korenu zuba imam neki gnojni proces zbog duzeg stojanja leka,pa je li moguce da je zbog toga ili bilo cega drugog povezanog sa zubarom???
Kvarni zubi su izvor bolesti. Frka ti testirati se? Ne razumem, al ajd'.......ako ti je frka "dole" da se testiras ti idi "gore" idi u drugi grad, ali uradi to, poseti lekara, jedino ces tako da se izlecis.
Iz nekog razloga pao ti je imunitet. Znaci radi na imunitetu, zdrava hrana, puno povrca i voca i jos neki preparat za imunitet, Imunalima ih mnogo. Jedino ti mogu preporuciti da ispiras usta sodom bikarbonom, razmuti kesicu sode u casi vode i ispiraj sto cesce usta s tim. Jedino ti lekar moze prepisati odgovarajuce antimikotike. Ne oklevaj, kandida, (koja je u dredjenoj meri sastavni deo nas) kad se prekomerno razmnozi treba vremena da je se resimo i vratimo u normalu.
beo jezik u sklopu hiv infekcije, ako je verovati svetskom guruu za hiv dr handsfieldu, ide tek u kasnoj fazi. ne veruj sajtovima kada pisu o simptomima, ne znaju nista. jos manje procenjuj na osnovu simptoma, jer nije moguce, nabacices sebi psihicke probleme, govorim iz licnog iskustva.
sansa da si pokupio hiv samo jednim odnosom, cak i da je devojka inficirana, su male, manje od 1%. ali, testiraj se zbog sebe. ako si iz beograda, testiranje u studentskoj poliklinici je besplatno i anonimno.
i sredi zub, beo jezik najcesce se javlja tokom procesa na zubu, daleko mnogo cesce nego zbog hiv-a.
Hvala na odgovoru .... Testiracu se uskoro,pa cemo da vidimo. . . JA mislim da je sve to na psihickoj bazi,jer od kad sam poceo da razmisljam o hiv-u samo nalazim neke nedostatke i sve mi ne valja. . . .A ja imam gnojni proces u korenu zuba,mozda je zbog toga,svejedno videcemo . . . Hvala puno
Ma sigurno je tako, strepnja je cudo......ne treba ti to....resivo je.... nepotrebno strepis. Vodi ubuduce racuna o zastiti, stiti sebe i partnericu.........I uzivaj! I javi se da nam kazes........ Sve je ok! Bit ce ok! Pozdrav!
sto pre izvadi taj zub--to makar ne moras da strepis--a jasno mi je sve u vezi hiv-a imao sam isti problem-hvala bogu proslo je i sad mi je lakse-mada moje tegobe nisu prestale nakon toga-jer strahovi znaju biti nezgodni-ako nije na hiv onda na nesto drugo a uzrok je tesko pronaci-al pokvaren zub moze sasvim lako da bude uzrok-tesko je da si se ificirao al zbog sebe-otidji u neki drugi grad u privatnoj laboratoriji takodje mozes uraditi--
SRECNO I NE BRINI TOLIKO
Sutra vadim zub . . . Znate sta me jako zanima....da li je moguce da sam ja sebe toliko opteretio tim razmisljanjem i strahom od hiv-a da mi je zbog tog stresa pao imuntet?? sta vi mislite???
istina je da stres moze da napravi haos u organizmu, ali spekulacijom oko simptoma ne mozes nista zakljuciti. proslo je dovoljno vremena da test bude validan. testiraj se i oslobodi se hiv psihoze. mogu da potpisem da si negativan.