molim vas za odgovor...
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 12:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
molim vas za odgovor...
imam 30 god.i ja sam iz makedonije.Moja je tetka bolesna...a kako sto kazu ovde doktori dijagnoza je ;;voda u plucima''.Jedino sto zelim znati ...DALI JE TO OPASNO PO ZIVOT?????Dali se moze leciti i kako??MOLIM vas za odgovor...unapred hvala i pozdrav od-ANA
prole ana
Ne mozes da verujes koliko je moja baba imala vode, ne samo u plucima nego i u nogama. To je bilo strasno nesto. Noge su joj bile kao balvani, bukvalno... prva pomoc bila je neka inekcija koju su joj dali iz hitne pomoci... e sad', ona je i tada imala 80 i nesto godina, postavlja se pitanje koji je uzrok tome kod tvoje tetke... ali mislim da bi terapija trebalo da bude slicna ako ne i ista...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Uzrok je, najcesce, popustanje srcanog misica. Leci se lekovima, ili tranplantacijom srca. Postoje i plucni edemi koji nastupaju kao rezultat toksickih agenasa, ili ponekad potpuno nejasni edemi, u okviru akutnog respiratornog distres sindroma.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Na zalost, to je samo za mlade (i retke koji imaju srecu u nesreci da se nadje donor). Kod gerijatrijskih pacijenata lecenje se sastoji u davanju diuretika, beta blokatora (tzv. nedidakticko lecenje, koje ne pomaze srcu u sistolnoj funkciji, ali usporava propadanje srcanog misica - moderan izbor je Karvilex), daju se i ACE inhibitori u malim dozama, a ranije masovno davan Dilacor ili Cedigalan daje se zavisno od "skole" kojoj pripada lekar...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine