Dg.Spirala in utero(og 1995)
Tu inflamatum adnexorum I.sin
Klinicki nalaz
uterus u aVF, lako uvecan , bolno osetljiv ,adesna adneksa slobodna,levo , fiksirano uz aterus tumefakt velicine zenske pesnice,napet ,cvrst , bolno osetljiv,konac spirale vidljiv,u vagini obilan VS
UZV
Uterus promera 51,4x62mm,homogene ehostrukture , u kavumu jasno vidljiv eho spirale.Desni jajnik promera 31x13,7mm ,normalne ehostrukture.Levo uz uterus , tumefakt nepravilnog oblika,delom homogen ,delom cistican,promera 58x61.
.....Zamolio bih da mi neko objasni ovo...
Molim vas da mi objasnite sta ovo tachno znachi :/
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 21, 2009 6:18 pm
Re: Molim vas da mi objasnite sta ovo tachno znachi :/
mogu samo ponesto jer nisam lekar a ne znam ovu oblast, dakle:
Tu inflamatum...sin, mislim da pominu tumor, TU je obicno oznaka za tumor. Inflamatum je upala, sin sam zaboravio sta je...
Tu inflamatum...sin, mislim da pominu tumor, TU je obicno oznaka za tumor. Inflamatum je upala, sin sam zaboravio sta je...
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Adnexorum je po definiciji vrsta tumora koji brzo raste, moze biti benigan i maligan, l. sin znachi latero sinistri, tj sa leve strane.
Zasto je spirala u uterusu od 1995.godine? Nije nikad menjana?
Lekar ce verovatno predloziti dalje analize.
Zasto je spirala u uterusu od 1995.godine? Nije nikad menjana?
Lekar ce verovatno predloziti dalje analize.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Spirala in utero (lat. uterus - materica) je jasna sama po sebi a sto se tice druge Tu je onaka za tumor, inflamatum da je tumor inflamiran (lat. inflamatio - zapaljenje) a adnexorum ne oznacava tumor koji brzo raste vec se u ovom slucaju radi i o prisustvu tumora na adneksima, pri cemu su adneksi jajnici i jajovod, l.sin, ili lat.sin je skracenica za "lateri sinistri", sto znaci da se nesto nalazi sa leve strane nekog organa, dok bi se samo sin. pisalo kada se radi o parnom organu a promena je na levom...mada mnogi lekari svuda koriste i to lat. Pozdrav!
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije