Molim Vas za misljenje u vezi insuficijencije mitralne valvu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Aca222
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 17, 2015 8:01 pm

Molim Vas za misljenje u vezi insuficijencije mitralne valvu

Post od Aca222 »

Postovani,
U roku od godin dana sam radio dva puta ultrazvuk srca.
Prvi nalaz:
Levakomora normalnih dimenzija I debljine zidova, ocuvane globalne sistolne I dijastolne funkcije, bez ispada u segmentnoj kinetici. Intaktni su intrerventrikularni I interatrijalni septum. Aorta je u korenu, normalnih dimenzija, valvulva trolisna, ocuvane separacije i koaptacije. Mitralni zaslisi su lako zadebljaci, dobro pokretni uz diskretno baloniranje A2 segemntavalvula lako inkompetentna. Desna komora do trikuspidna valuvla lako inkomponentna, perikard normalnog izgleda.

Zakljucak – insuficijencija mitralne valuvle

Drugi nalaz (2015 januar):
Aurta normalne sisirne lumena. Valuvla trivelarna, velumi trivelarna, bez patoloskag gradijenta I regurgitacije na valvuli. Dimenzije srcanih supljnina u granici normale. Ocuvana globalna kinetika uz ocuvanu sistolnu funckciju. Baloniran prednji mitralni kuspis. Trag mitralne regurtacije. Trikuspidalna valuvla kompetentna. Pilmonalna vallivla kometentna. Perkikdar urednog nalaza.
Zakljucak – baloniran prednji mitralni kuspus.

Javio sam se zbog moji aritmija koje imam ucestalno 3 godine, javljaju se u nekom peridu goine u vidu preskoka u toku stanja mirovanja. Sada sam opet zakazao pregled kod kardiloga jel imam osecaj kao da mogu dobiti vazduha. Moram svakih 15 min duboko udahnuti (sipmtomi pocinju kada ustanem svako jutro do kraja dana). Ponekad me strefi jedan preskok u toku dana ili ostar bol u pedelu srca.

Da li treba da se pazim, da li sam u rizicnim granicama, da li mogu da se bavim sportom (lagano trcanje, voznja bicikom) zbog ove mane na srcanom zalisku? Jel je moguce da se situacija za pola godina moze pogorsati.

Radio sam laboratoriju u aprilu 2015:
Nemam dijapetes u povise holestelor.
Vegetrijanac sam vec 3 godine

Dijagnostirana mi je Anksionznost, napadi panike, stalna briga oko svacega. Iz sebe imam zavrsen masiski fakultet I mogu reci bilo me je stresno. sada radim u Nemackoj, u kancelariji, sedim za racunarom vecinu mog radnog vremena. Veceras gledam da bude fiyicki aktvini (setnja, trckaranje itd). Al opet ne osem se skroz dobro.

Molim Vas za misljenje
Pozdrav
Aleksandar Jovicic
cinkler
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2012 8:11 am

Re: Molim Vas za misljenje u vezi insuficijencije mitralne valvu

Post od cinkler »

Mladicu,

ocigledno je da spadate u vrstu ljudi koji su ambiciozni, agilni, vredni i, kao takvi, izuzetno podlozni aritmijama. Kad se na to doda anksioznost, kombinacija je "boli glava"! Tu postoji nesto, sto se u narodu naziva "vrzino kolo". Zbog stresa dobijete blage aritmije, onda zbog aritmija pocnete da brinete, pa ste jos vise pod stresom, pa su i aritmije sve intenzivnije, tako da se stalno vrtite u krug, sa krajnje nepovoljnim rezultatom. OPUSTITE SE! Previse ste mladi da biste imali ozbiljne probleme sa srcem, a da ih imate, to biste i te kako osetili. Niste neposredno ugrozeni i nemojte praviti problem tamo gde ne postoji. Jasno mi je da Vam smeta kad srce ponekad preskoci, osecaj je zaista neugodan, ali ste, za sada, jako daleko od ozbiljnih aritmija. Da Vam je 63, kao meni, imali biste vise razloga za brigu, a i ja se ne brinem bas mnogo... Negujte opusten prilaz zivotu. Sudbini niko nije pobegao, pa necete ni Vi, ali nemojte upropascavati ovo sto je pred Vama, time sto cete popustiti pred anksioznoscu. Sta ce Vam to...?
Uostalom, kako smo se vec i dogovarali, kad dodjete u Srbiju, moramo poraditi na Vasem vidjenju zivota, upravo da biste bili opsteniji i lezerniji.

Pozdrav!

Cinkler
Aca222
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 17, 2015 8:01 pm

Post od Aca222 »

trudim se uvek, al nekada je jednostavno jace od mene, nekada sam zbunjen i ne znam u sta da verujem, jeli sam sam Depresivan, Anksiozan ili stvarno bolesan i onda mi se stvori zacarni krug i imam osecaj da ne mogu izaci.

Hvala na odgovoru, profesore jos jednom!

Pozdrav
Aleksandar Jovicic
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Узми да пијеш овај доле магнезијум па срце неће прескакати.

http://www.nowfoods.com/Magnesium-400mg ... psules.htm

П.С.
Због чега би се враћао у Србију?!
Odgovori