Molim za strucnu pomoc - prekid trudnoce

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ladymbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 7:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Molim za strucnu pomoc - prekid trudnoce

Post od ladymbg »

Imam 25 god.i neredovne menst.U novembru sam abortirala, nazalost cetvrti put (ne pitajte zasto), sve je proslo kako treba nije bilo infekcija,krvarenja itd...Pitanje bi bilo, da li je uobicajeno da ceo januar do danas, konstantno imam nezasticene odnose i ne ostajem u drugom stanju?!Sta bih mogla da uradim kako bih znala da li je problem posledica abortusa, i kako mogu da to izlecim, pokusam da izlecim?I da li ima neke veze sto mi se pre dve nedelje pojavio neverovatan bol u bubrezima i bol pri mokrenju kao i neprijatan miris mokrace, da li to moze imati bilo kakve veze sa uradjenom intervencijom?
Unapred zahvalna na bilo kakvom odgovoru! :( :( :( :(
lady m
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

eh steta da se i to cuje u srbiji pogotovu tako mlada devojka 4 puta na sto?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Videla sam tvoju temu na ginekologiji ali si ovde bolje opisala. Cetiri abortusa je zaista jako puno (i jedan je mnogo, ali sam sigurna da to znas i zaista ne znam sta je moglo da te natera da to uradis ponovo posle prvog puta, ali - u pravu si - ne znamo tvoj zivot).

To sa bubrezima mi se cini da je upala bubrega ili u najmanju ruku mokracna infekcija (u slucaju da su bubrezi u pitanju, verovatno je infekcija tinjala sa minimalnim simptomima i onda se prosirila).

Sledece sto mi je cudno je - ako si imala abortus u januaru, zar to nije lekar rekao da ne smes da imas nikakve odnose sest nedelja (optimalno) zbog rizika infekcije? Zasto tako brzo i to jos nezasticeni odnosi, ako vec nisi zadrzala trudnocu od pre samo mesec dana?

I trece - normalno je da zena koja je zdrava i u normalnim godinama proba i do 6 meseci da ne bude nista, neki lekari kazu i godinu. Ako si imala zaista 4 nezeljene trudnoce, mozda je tesko poverovati, ali zatrudneti ne mora biti tako jednostavno.

Ali, ti imas specijalnu situaciju, taj veliki broj abortusa - ne znam da li tvoj elakr zna da pokusavas da ostanes u drugom stanju (?? odmah posle abortusa ??), ali mozda bi mogla za pocetak da saniras infekciju bubrega i onda uradis vaginalni bris kao i briseve na hlamidiju, gonoreju, mikoplazmu i ureaplazmu (kod nas se to iz nekog razloga ne radi rutinski). Jer posle toliko rizicnih procedura i nezasticenih odnosa, mozda imas problem prohodnosti jajovoda od priraslica od raznih infekcija, ko zna...
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Postovana,
veoma mi je zao sto ste tako mladi sve to prosli.....i sve to moze imati uticaja na narednu,ali sada pretpostavljam,zeljenu trudnocu.Medjutim,sve to moze i lepo da se zavrsi,sto Vam iskreno i zelim.
Ono sto se moze zakljuciti je da imate infekciju mokracnih puteva,tako da Vam savetujem osim rutinskih analiza krvi i mokrace,obavezno urinokulturu i lecenje prema antibiogramu,klinicki pregled ginekologa i ultrazvuk male karlice.Ostalo ce zavisiti od dobijenih rezultata.

Sve najbolje,
Pozdrav
ladymbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 7:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Postovani, hvala mnogo

Post od ladymbg »

Hvala, puno na odgovorima, bar znam u kom pravcu da razmisljam i odakle da pocnem lecenje...Nadam se dobrom...
lady m
Odgovori