Molim savet u vezi upale usiju i oslabljenog sluha

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
kevin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 3:55 pm

Molim savet u vezi upale usiju i oslabljenog sluha

Post od kevin »

Bio bih Vam zahvalan ako bi mogli da mi pomognete ili me posavetujete..

Pre 15-ak dana na su mi greskom isprali usi,iako su bile pod blagom upalom.Dobio sam veliku temperaturu,zapusen nos,upalu grla.....nakon 2 dana nisam nista cuo i imao sam velike neprestane bolove u usima (nije mi curila nikakva tecnost iz njih)...Nakon toga sam primio sam 7 duplih penicilina i bolovi u usima su prestali....Pre 6 dana sam otisao kod orl specijaliste koji je konstatovao sledece :
" Dysphunctio tubae auditivae bil. Eczema meati ac extern. Timpanometrijski nalaz pozitivan,pa je uradjen Polwtzer,a savetovana Th. Galadrox 2x500mg dnevno sol. Olynth u nos 2x dnevno,pa 5minuta nakon toga sol.Dexametason Neomycin u nos 2x po 3 kapi deset dana najduze".
Proslo je 6 dana otkako koristim ovu terapiju,ali i dalje mi pucka u usima i ne cujem dobro!Doktor mi je rekao da je to od sluzi koja se pojavila nakon upale,i da ce ona izaci kroz nos,i da zbog toga kapi Dexametason Neomycin stavljam u nos,a ne u usi kako pise u uputstvu...(?!)

Zanima me o cemu se radi,kada cu da procujem i da li ce nestati ovaj pritisak i pucketanje iz usiju (koji najvise osecam ujutru kada ustanem),a i na uputstvu za upotrebu od ovih kapi koje koristim pise da se ne uzimaju duze od 6 dana...???
Unapred zahvalan!
Odgovori