Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Imao sam 2006 godine sledece rezultate :
Glukoza 5.4,Ukupni Bilirubin 17.4, Trigliceridi 2.17,ALT 48,AST 23,CK-NAC 330. Vadio sam krv pre 2 dana i rezultati su sledeci:Glukoza 6.6, Bilirubin 21.3, Trigliceridi 2.48,ALT 46, AST 43, CK-NAC 587. Uradio sam EKG, ultrazvuk srca i test opterecenja i rezultati su odlicni.Sta bi mogao biti razlog za ove visoke parametre.
Mozda jetra? Kolike su referentne vrednosti za glukozu? Da li ste mozda jeli i pili pre uzimanja krvi na analizu (12 sati pre davanja krvi)? Super je sto je srce ok, ali tu potraga za resenjem ne sme da se zavrsi.
Sto se glukoze tice nemas razloga za brigu jer to sve zavisi od hrane koju si prethodhi dan jeo. Vidim i da su ti trigliceridi poviseni pa mi izgleda da ipak moras malo pripaziti na ishranu i naravno izbaciti alkohol ako ga pijes.Nije nista strasno ali moras da pazis jer ako se parametri povecaju onda se mnogo teze skidaju.
Alhohol nisam okusio ali zato slatko tamanim mada sam is sada totalno ukinuo.Brine me ogroman CK-NAC,ALT i AST.Radio sam EKG,ultra zvuk srca i test opterecenja i rezultati su odlicni.
Zorane postavi ovo pitanje na laboratorijskoj dijagnostici pod temom biohemijske i hematoloske analize i Nikola ce ti sigurno odgovoriti. Mislim da je to bas njegova oblast.