Molim za savet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
marie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 3:05 pm

Molim za savet

Post od marie »

Imam polip na žučnoj kesi veličine 9mm. ZNAM da je na tu temu pisano, izvinjavam se svima, pročitala sam postove, ali bih zaista bila zahvalna za savet.
Naime, otkriven je slučajno, imala sam ešerihiju u mokraći, radjen UZ abdomena i prošle godine je taj polip imao 7mm. Pre mesec dana, kontrolni UZ i moj mali prijatelj je porastao. 2mm za godinu dana, nije loše?
Doktor savetuje laproskopiju, "ali bez žurbe, kada budem imala vremena, novca, i sve je u redu dok god nemam nikakve tegobe".
Moje pitanje je: šta su zapravo tegobe u ovom slučaju? Poslednjih meseci me često boli stomak, nadimam se, imam užasne gasove, šta god da jedem, osim kada sam na dvopeku i čaju, inače to je užasan bol na dodir, ne mogu da se spakujem u pantalone imam osećaj da sam kao naduvani balon. UUUUžžaaas. Da li to može da ima veze sa polipom? Ako nema, šta mislite, sa čim bi moglo da ima? I, šta mislite, kada bi trebalo da se odlučim na laproskopiju?

Hvaaaaaaaaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa unapred.
Stvarno sam kao hodajuća žaba. pomozite.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Polip ne daje takve tegobe, nadimanje je najcesce uzrokovano disfunkcijom lucenja pankreaticnih enzima, ili disfunkcijom gastriucnog motiliteta (zeludacnih kontrakcija). Ako se odlucite za laparoskopiju, uradice Vam (pretpostavljam) odmah i holecistektomiju, uklanjanje zucne kese. U medjuvremenu, verovatno bih Vam (posle pregleda_ predlozio da uzmete Pancreatin tablete uz vece obroke, i/ili Cisap tablete.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Ne mogu da verujem! Jel to doktor Ivica?? Doktore ovde je sve postalo tmurno bez vas, neki su stvarno jadikovali :D
Nadam se da ste to stvarno vi i u ime svih sa foruma vas pozivam da se vratite kao stalni clan.

Veliki pozdrav :wink:

ps. vas povratak bi mnoge mnoge stvarno veoma obradovao
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav.

Eto, vratio sam se. Svoje razloge sam napisao u diskusiji o anksioznosti posle koksakija, na "Kardiologiji".

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
marie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 3:05 pm

Hvala!

Post od marie »

Hvaaalaaaaaaaa
Odgovori