Molim za savet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
cronos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 15, 2002 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cronos »

Nadam se da mi mozete pomoci da razjasnim neke nejasnoce. kao prvo pre nekih pola godine sam poceo da osecam probleme u telu koji su se manifestovali jakom vrtoglavicom, bujicom misli u glavi, trnjenjem ruku a pogotovo leve, bolom u misicima oko lopatica na ledjima i bolom u pojedinim prsljenovima kicme. Obratio sam se psihijatru misleci da to ima veze sa tim, i posle svega sto sam mu ispricao on je konstatovao dijagnozu Neurosis cave depressium (izvinite ako je lose napisano. Terapija je bila Flunirin 20 mg svaki dan i Tranex 10 mg po potrebi. Medjutim ni za vreme ni posle terapije nisam osecao nikakvo poboljsanje sem cinjenica da sam bio nesto vedrijeg raspolozenja posto sam inace depresivna osoba. Prestavsi da idem kod psihijatra problemi su se nastavili i ja sam uradio sve analize koje su mogle da se urade i krvi i ultrazvuk i pregled na fizikalnoj gde su mi rekli da mi je kicma dosta deformisana u lumbalnom i vratno ramenom delu (Scoliosa, Kifoza ili tako nesto) U nalazu krvi mi je povisena jedino Laktodehidrogenaza (LDH) i to 926 U/L i smanjen nalaz MVP (6.0 fl a normalan je min 7.4) Probleme osecam pogotovo pred spavanje a nekad mi se desava da ne mogu uopste ni da zaspim. Jaka vrtoglavica, osecaj propadanja i strah od smrti, bol u kicmenim prsljenovima i osecaj preskakanja srca ali mi je EKG uredan nalaz potvrdjen tri puta. Ako mi se to desi u toku sna desavalo se da sanjam svakakve uzase, a posle budjenja kao da ostajem u stanju sna, sa vidnim halucinacijama jedno dva tri minuta dok se stanje ne stabilizuje. Kao mali bolovao sam od M. Hodgkin medjutim to je bilo 1985 god i posle remisije nisam imao nikakve poteskoce.Molim vas pomozite mi doktori u sapcu mi kazu da to nije nista medjutim ja smatram da to moze prerasti u ozbiljan problem ako nesto ne preduzmem.I jos jedno pitanje sta je LDH i zasto moze biti povisen nalaz, jer je jedino on upadljivo razlicit od normalne vrednosti koja je kako na nalazu pise od 313-618 U/L

<font size=-1>[ This Message was edited by: cronos on 2002-12-15 02:20 ]</font>
ilankovn
Moderator
Pridružio se: Sub Jun 29, 2002 2:00 am

Post od ilankovn »

LDH je povecana u stanjima ostecenja razlicitih tkiva, kod anemije zbog nedostatka B12 i folne kiseine, kod policitemije, itd. Nalaz se mora uzeti sa oprezom, jer se LDH povecava jako ako dodje do hemolize eritrocita (u eritrocitima ima 100 x vise LDH nego u serumu)! To zavisi od ispravnosti laboartorijske procedure...?? Sta je bio uzrok "Hodgkins-ove bolesti"? Kako je lecena? Kakvi su Vam ostali laborat. nalazi? U vezi vratne kicme javite se radi konsultacije na moj telefon 011 3618444 lokal 2089 (radnim danom od 14 do 15 h).
cronos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 15, 2002 1:00 am

Post od cronos »

Uzrok M. Hodgkin nije mi poznat, samo sam jednog dana dok sam se igrao kao mali palpirao na vratu zlezdu velicine oraha, pa su me u sapcu lecili od zausaka jedno mesec dana, da bi potom poslali biopsijom dobijen isecak na analizu u BGD gde je hematolog konstatovao i potvrdio M. Hodgkin. Lecen sam sa IV ciklusa MOPP (ako je to pravilno napisano) 1985-1986. Uz to sam isao i na zracenje u Institut za onkologiju i radiologiju. Muskulatura ramenog pojasa mi je zato smanjena i nejaka, jer godinama posle toga nisam radio fizicko ni bavio se nekim sportom. Od skoro sam smatrajuci da je proslo vec dosta vremena, a i usled opisanih poteskoca koje mi se javljaju, poceo malo da radim vezbe kuci iz prirucnika za profesore fizickog vaspitanja. primecujem da posle vezbi tegobe nestaju ili se redukuju, ali ne mogu po ceo dan da radim vezbe. Ostali nalazi su mi :

SE > prvi sat 1, drugi sat 1

WBC 8.9 g/l
LYM 2.5 g/l
MID 0.5 g/l
GRN 5.9 g/l
LYM % .290 L/L
MID % .037 L/L
GRN % .673 L/L

RBC 5.43 T/L
HGB 161 g/l
HCT .494 l/l
MCV 91.0 fl
MCH 29.6 pg
MCHC 325 g/l
RDW 11.7 %
PLT 238 G/L
MPV 6.0 fl

fibrinogen 2.8 g/l
urea 4.9 mmol/l
Kreatini 81 umol/l
glukoza 4.4 mmol/l
kalijum 5.5 mmol/l
natrijum 143 mmol/l
kalcijum 2.4 mmol/l
fosfor (neorganski) 1.7 mmol/l
alkalna rezerva 21 mmol/l
alkalna fosfataza 59 U/L
ALT (PT) 29 U/L
AST (OT) 29 U/L
kreatin kinaza 65 U/L
LDH 926 U/L

izvinjavam se na ovolikoj opsirnosti teksta ali stvarno mi je potrebna pomoc u vezi ovoga, ovi nasi doktori ovde u sapcu su kao masinbravari i ja sta god im kazem i pitam ih oni kazu da fantaziram, sta je tebi ti si mlad, ne moze tebi nista biti. To mi je poznato jer su me lecili od zausaka a ja imao M. Hodgkin. Samo da vam napomenem da u vratnom delu kicme cujem krckanje kada glavu zategnem u stranu i potom je vratim na drugu stranu. To krckanje je nekada bolno a nekada ne. Da li je moguce da je to sve samo posledica kicmene deformacije usled neaktivnosti u ranijem periodu ili se tu krije jos nesto ???
Hvala vam na razumevanju, nadam se da ce vam ovo sve pomoci da saznamo o cemu se zapravo radi.
Odgovori