Molim za savet ginekologa
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Molim za savet ginekologa
Postovani...Potreban mi je savet u vezi polipa endometrijuma,pa mi ne zamerite ako budem malo preopsirna..Naime muz i ja smo vec pocetkom ove godine poceli da radimo na bebi, ali se posle dva meseca bez rezultata i nakon pregleda kod ginekologa, ustanovilo da sam imala polip na zadnjem zidu materice zbog cega nije doslo do zaceca...Bilo mi je neophodno uraditi histeroskopiju,pa sam u sklopu pripreme za intervenciju odradila sve potrebne pretrage koje su bile uredu i PAPA test koji je bio uredan. Napominjem da pre toga nisam imala nikakvih intervencija, abortusa, pobacaja, tegoba i sl. Nakon histeroskopije,posle koje sam vrlo malo krvarila i dva meseca pauze, uspela sam da zatrudnim. Medjutim krajem septembra nakon nedenju dana slabog krvarenja, 21.09. u osmoj nedelji nastupio je pobacaj, posle kojeg sam morala na hitnu kiretazu i reviziju. Rezultati patologije su ukazali da je najverovatnije ponovo nastao polip, kako mi je ginekolog objasnio, koji se napunio krvlju. Posle 5-6 dana na pregledu je stanje bilo cisto i receno mi je da se javim na pregled odmah posle menstruacije sto sam i ucinila. Na pregledu mi je ponovno konstatovan polip na istom mestu i skoro iste velicine, zbog cega se opet nalazim na pocetku...Moje pitanje glasi sta dalje? Ukoliko bih morala ponovo da odradim histeroskopiju (to bi mi bila vec treca hospitalizacija ove godine
)na koji nacin da sprecim da mi se polip ponovo vrati..Da li postoji neki odredjen uzrok nastanka, i koje jos pretrage odraditi..hvala..