molim za savet devojcici trne jezik

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
minaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molim za savet devojcici trne jezik

Post od minaa »

Moja mladja sestra koja ima 6 godina je skoro pocela da se zali na trnjenje prstiju na nogama i na trnjenja jezika. Molim vas za savet sta da radimo? Postaje jeko nervozna kada joj se javi taj osecaj.
"Mi i ne znamo kolike snage i kakve sve mogucnosti krije u sebi svako zivo stvorenje, i ne slutimo sta sve mozemo...To se otkriva samo u velikim i izuzetnim trenucima kao sto su ovi u kojima Aska igra za svoj vec izgubljeni zivot."
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Odvedite dete podhitno kod neurologa, decija klinika za neurologiju i psihijatriju, ul. dr Subotica, u krugu fakulteta. Ako mozete da dodjete do nje trazite dr Anetu Lakic. Mislim da je skener glave neophodan.
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

Menjaju li joj prsti boju? Na hladnoci i pri stresu?
Dower
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 4:35 pm

Post od Dower »

ja ponekada osetim trence u rukama! sta to znaci? :-?
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 10:46 am

Post od *Mica* »

i ja isto, trnu mi cele sake... To je tako vec par godina, vise i ne obracam paznju...
Macaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:13 pm

Post od Macaki »

Kod nas "matorih" to moze biti i od kicme (kao u mom slucaju), ali kod tako malog deteta, mislim da je neophodno ozbiljno ispitati zasto se to desava. :roll:
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Kontakt:

Post od megili »

Meni utrnu vrhovi prstiju i jezik kada mi padne pritisak !!! Ali mislim da kod tako malog deteta to treba sve lepo ispitati i biti siguran.
minaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 9:02 pm

Post od minaa »

hvala na savetima. uradjena je magnetna i krvna slika i sve je u redu.
"Mi i ne znamo kolike snage i kakve sve mogucnosti krije u sebi svako zivo stvorenje, i ne slutimo sta sve mozemo...To se otkriva samo u velikim i izuzetnim trenucima kao sto su ovi u kojima Aska igra za svoj vec izgubljeni zivot."
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Meni su kao detetu trnuli udovi, jezik, nos, mišići oko očnih jabučica, što je bilo propraćeno ispadima u vidnom polju i nekad nemogućnošću da reči izgovaram normalno, a iza toga su se javljale jake glavobolje (samo jedna polovina glave).
Svi nalazi su bili u redu. Dijagnoza nikad nije bila postavljena. Pretpostavljalo se da su napadi posledica stresova. Sve je to trajalo 4 godine, a napade sam imala jednom nedeljno.
Kasnije u toku studija mi se u nekoliko navrata desilo da mi utrne celo telo. Uvek bi krenulo od jedne ruke ili noge, pa bi se dalje postepeno širilo. Svi nalazi uvek uredni.

---Nevena---, moji nokti uvek poplave kada mi je hladno ili pod jakim stresom. Stopala su mi gotovo uvek ledena, a ruke tople samo leti.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

minaa napisao:hvala na savetima. uradjena je magnetna i krvna slika i sve je u redu.
U tom slucaju (hvala Bogu!) dete somatizuje neki stres (realni ili imaginativni, u tim godinama sve jedno) - vodite je kod decijeg psihologa ili psihijatra. POzdrav
Odgovori