Pozdrav svima. Prvi put pisem na forumu i to zato sto me muka naterala.
Naime imam problem. Molio bih da cujem neke stvari o tome, iako sam preplasen i veoma se plasim potencijalnih odgovora. Nadam se da me razumete. Nemam nikakve veze za medicinom.
Kod lekara su svakako ici, ali tek posle uskrsnjih praznika, a do tada se pitam da li cu moci da spavam.
Pre par godina jos mi se desilo da na desnom testisu sam imao Epididimitis. Na levom testisu imam Varikocelu, ali je to izgleda tolerantno. Radio sam i pre spermogram i izgleda da je sve ok. Primetio sam na primer da ako trcim, ili malo vise se opteretim, ta vena ponekad moze malo vise da me zaboli. Ali sve je to podnosljivo, to mi je i lekar objasnio.
Desislo mi se sledece pre par dana. Secam se da sam prilicno opteretio nogu (tacno znam koje situacije su bile). Uvece sam imao sex. odnos. Sutradan sam osetio da mi je vena malo natekla, i da me je malo bolelo. Sve sam to ostavio tako kako je, racunajuci da ce me proci, kao i obicno.
Medjutim, i dalje me malo boli, iako vena nije vise oteknuta (izvinjavam se, ne znam koji bi pravi izraz bio, mozda prosirena).
Ono sto me brine je to sto mi je donji deo testisa malo tvrdji, crvsci. To sam ustanovio bukvalno malopre. Da li je to nesto alarmantno? Da li je kriticno? O cemu se zapravo radi?
Moram priznati da sam bol imao 3 dana. I da sam po nekoj svojoj suludoj navici pio tablete za bolove, cisto da me malo prodje, da olaksam. Pio sam Brufen od 400 mg. Ta navika mi je ostala jos od perioda kad sam se lecio od Epididimitisa i Varikocele zajedno.
Molim vas za neko objasnjenje, i da li je ovo nesto opasno? Stvarno me brine sto je donji deo malo tvrdji.
Ja imam osecaj kao da je nesto istegnuto, na primer kao tetiva ili tako nesto. Napominjem jos jednom da sam totalni laik. Hvala.
----Molim pomoc--- (urologija)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Sve ovo mi je jako neprijatno, ali moram da objasnim jos neki detalj. Vena sada nije otecena, iako je bila par dana. Sad je blago receno, doslo u normalu. Ali i dalje imam taj bol. Prilikom ejakulacije mi se dogodilo i to da mi je testis malo vise posao prema gore. I pre sam primetio takav detalj, i posle toga me je malo bolelo, i cini mi se vena bila zadebljanija. Ali ovaj put me brine to nesto sto je donji deo testisa malo tvrdji.
Inace na preporuku lekara, nosim klasicne gace. A taj dan kad mi se sve to desilo, nosio sam bokserice.
I sutradan posle toga sto mi se desilo (onog samog pocetka) sam isto imao sex. odnos. I erekcija je bila normalna, ejakulacija takodje.
Sve to kad saberem... veoma konfuzno za mene. I veoma sam uplasen.
Inace na preporuku lekara, nosim klasicne gace. A taj dan kad mi se sve to desilo, nosio sam bokserice.
I sutradan posle toga sto mi se desilo (onog samog pocetka) sam isto imao sex. odnos. I erekcija je bila normalna, ejakulacija takodje.
Sve to kad saberem... veoma konfuzno za mene. I veoma sam uplasen.
Pa ok. Kapiram sta kazes. Mada sada trenutno nemam problem sa venom. Kazem da je normlalne debljine. Malo me boli, ali podnosljivo. Ja sam ustvari rekao sta me je sada uzdrmalo.
Cekam da prodju praznici pa da idem kod lekara, a do tada, iskreno receno se nadam da ce me neko utesiti i reci da to nije nista opasno.
Znate kako je... milion stvari mi prolazi kroz glavu.
Svakako treba da cujem istinu, ali se nadam da nije nista strasno.
Cekam da prodju praznici pa da idem kod lekara, a do tada, iskreno receno se nadam da ce me neko utesiti i reci da to nije nista opasno.
Znate kako je... milion stvari mi prolazi kroz glavu.
Svakako treba da cujem istinu, ali se nadam da nije nista strasno.
Ok. Ustvari tema je bas usko vezana sa praznicima 
Fora je u tome sto me vena uopste vise ne boli. I dalje imam ono neko zadebljanje na donjem delu levog testisa. I naravno crvrsce je.
Sad, ja ovako otprilike proucavao testise i kao da je i to Epididimis, to jest rep Epddms -a.
Nisam pametan. Samo da ovo izguram...
Konacno cu da pocnem da koristim kondom, jer sve je davno pocelo sa nepaznjom...

Fora je u tome sto me vena uopste vise ne boli. I dalje imam ono neko zadebljanje na donjem delu levog testisa. I naravno crvrsce je.
Sad, ja ovako otprilike proucavao testise i kao da je i to Epididimis, to jest rep Epddms -a.
Nisam pametan. Samo da ovo izguram...