molim za pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Miro555
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 09, 2016 12:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

molim za pomoc

Post od Miro555 »

Juce sam radi eho abdomena i vrata.
Ehografija abdomena: Eho nalaz jetre, slezine, pankreasa i oba bubrega u granicama normale. Zucna kesa presavijena, IH zucni putevi nisu prosireni, nema slobodne tecnosti u abdomrnu, nadbubrezne loze su slobodne, mokracna besika prazna.
Ehografija vratne regije: eho nalaz stitnjace, pljuvacnih zlezda i patoida uredan. U srednjoj trecini lijevog jugularnog lanca vidi se solitarna LGL promjena 7 mm koja je reaktivne etiologije
Krvna slika: Ast 17, 2, ALT 22,5, LDH 183, GGT 15, ALP 69, CRP O. 87.
WBC 6,97
NEU 5,15
LYM 1,27
MONO 439
EOS 035
BASO 057
RBC 5.26
HGB 160
HCT 46.7
MCV 88,9
MCHC 343
RDW 11. 0 pLT 216 MPV 8.38

Simptomi povremeni tupi bol u lijevoj strani stoma i ispod lijevog rebr, uvecana limfna zlijezda 7 mm.
Sta bi to moglo biti?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: molim za pomoc

Post od aaaca »

Проблем са дебелим цревом.
Miro555
Novi član
Novi član

Post od Miro555 »

Na kakav problem konkretno mislite?
Da li to moze znaciti rak? :(
Danas sam bio kod infektologa, sjutra bi trebalo da se testiram na polne bolesti
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Џабе да причам када су већ почели да те шетају као мајмуна. Када ти досади, јави се.

Рак за сада није али ће бити за десетак година по мојој аматерској процени.
Miro555
Novi član
Novi član

Post od Miro555 »

Vec mi je dosadilo, evo vec mjesec dana vucem se po bolnici.
Inace sam bio na antibioticima duzi vremenski period, eritromicin sam pio 14 dana.
Od tada su pocele te tegobe.
Ne mrsavim, nemam temperaturu, nocba znojenja itd. Inace sam imao problema sa hemoroidima prije dvije godine. Imam 26 godina.
Vise ne znam sta da radim.
Miro555
Novi član
Novi član

Post od Miro555 »

Danas sam inace osjetio bol i na desnoj strani, a nakon vecere haos osjecaj za povracanje, nemir u stomaku, kad legnem tacno se vidi kako zeludac ili sta vec pulsira. Kad pritisnem bilo gdje rukom u stomaku ne osjecam bol, ali osjetim kao krcenje crijeva, a i u ledjima osjetim bol. Mislim da cu poludjeti od ovoga vise.
Po citav dan razmisljam o najgorim mogucim bolestima. Cim nelagodu osjetim odma na rak pomislim i jos vise se uznemirim i jos jace tegobe osjetim.
Ne znam stvarno sta vise da radim.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

NE TERAJ SEBE U ZLO,
Uradio si osnovne pretrage i ne mislim da je tu išta strašno, dobro je rekao ACA --dosadiće ti ŠETANJE, i shvatićeš da sam sebi najviše možeš pomoći, redovnom i pravilnom ishranom bez začina ikakvih, bez veštačkih sokova i pića razne vrste već ĆISTA VODAA.
ŠTO VIŠE VREMENA U AKTIVNOSTIMA A ŠTO MANJE VREMENA TROŠI NA RAZMIŠLJANJE jer je to pogubnooooo.
Srečno
Miro555
Novi član
Novi član

Post od Miro555 »

Do sad me par doktora pregledavalo. Odlucio sam vise da ne idem kod doktora, vec da regulisem ishranu i pojacam fizicku aktivnost. Inace nikad se nisam zdravo hranio, nikad doruckovao, uvijek prvo kafa pa cigare, pa prvi put jedem tek oko 2 poslije podne i tako par godina, suva hrana narocito tokom studija, ispitnog roka. Sad sam pojacao unos voca, povrca, bijelog mesa. Sve sto je udravo za zeludac i crijeva.
Cak me je i hirurg pregledao prekjuce koji je zakljucio, citiram VI IMATE SAMO JEDAN PROBLEM A TO JE U VASOJ GLAVI I DA SAMO TREBA DA SE OPUSTIM.
Meni je interesantno prije ulaska u ordinaciju ne osjecam bolove, kad pritiska po abdomenu, nista ne osjecam, sem nelagode u zelucu.
Tako da sam svu dokumentaciju bacio, pa sta bude, mene je zaista sramota da se vise u bolnici pojavljujem jer ce na kraju ispasti da ja sve ovo umisljam i da sam lud.
Vasa hvala vama na savjetu.
Aaaca zelio bih da cujem vase misljenje povodom svega ovoga.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Извини, баш сам био у гужви.

Не знам да ли имаш проблем у глави али неки од оних твојих лекара имају.

Једини начин да доведеш своја црева у ред су пробиотици и домаћи кефир.

Од пробиотика ти препоручујем оно што сам проверио да ваља. Бар два месеца треба да користиш Мултилак, један дневно. И бар пола године треба да користиш Натролов Ацудофилус препарат (три пута по један) или ацидофилно млеко које праве у Заводу за млекарство у Земуну.

За воће провери. Мислим да воћне киселине у већој количини не пријају цревима.

Домаћи кефир треба да правиш уз помоћ тибетанске гљиве - бар литар дневно. Треба да пијеш пуно чисте воде. И тако. Може много да се пише.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Miro, jesi li ti zaposlen, čime se baviš posle studija?
IMAŠ LI TI PUNO SLOBODNOG VREMENA_ DA NE ZNAŠ ŠTA ĆEŠ OD SEBE?
Miro555
Novi član
Novi član

Post od Miro555 »

Aco Kupio sam Multilak probiotik i Notrolov preparat i poceo da pijem, nadam se da ce to ok biti. :)

Vaso, sto se toga tice posla trenutno ne radim nigdje, imam dosta slobodnog vremena, mada sam i po prirodi depresivna osoba.
Prije mjesec dana tacnije krajem februara dozivio sam dvije poprilicno stresne situacije ( jedna za drugom) i nakon toga krenulo je sve ovo. Mada sam tad imao i dvije aritmije i isao kod interniste i sve ok bilo. I krvna slika i EKG i sve.
Mada bez obzira bilo sve ovo samo od stresa ili neceg drugog treba otici na preglede i iskljuciti stres kao uzrok bilo cega.
Barem ja tako mislim.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Za tebe je spas da nadješ bilo kakav posao, naravno da bi bilo jako dobro da si skroz zauzet na tom poslu, nikako da sediš negde npr kao neki čuvar ili nešto slično nego da baš radiš, pa i da radiš za minimalnu platu tebi će se isplatiti, videćeš....GLAVU GORE I U POTRAGU ZA POSLOM.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма где по природи депресивна особа?! То околности направе од човека а и сам човек од себе.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Ja zaista ne znam zasto je Aca na pocetku teme,u svom prvom postu rekao da misli da je problem debelo crevo a posle i dodao da misli za desetak godina da ce preci u rak.Nadam se da je ta njegova izjava bila sarkasticna,jer u suprotnom,to veze sa vezom nema.Jer na osnovu nalaza abdomena nista nije problematicno sem za vratnu regiju ta promena od 7mm.Koja je verovatno uvecan tj upaljen limtni cvor.Uvecanje nije alarmantno.Ja bih samo na tvom mestu ispitala uzrok zbog cega je uvecan.Testirala bih se na polne bolesti.I ako sve od toga iskljucis,sto je vrlo verovatno da nije nista..prosto povucice se samo.A te stomacne tegobe je klasicna nervoza zeludca.Koja je na nervnoj bazi il na bazi stresa.Jer abdomen,i jetra i sve ti je ok po nalazu.Koliko sam procitala,nemas promene u stolici,u sastavu stolice,bolove niti krv il sluz u stolici.Dakle ja to ne bih vezala za debelo crevo.Cak i kad bi bilo promena u stolici,moglo bi da bude povezano sa nervozom creva..al tad bi ti vec doktor dao da uradis kolonoskopiju i znao bi sta je.Naravno promena u nacinu ishrane se podrazumeva..sto zdravije se hrani.Al ja ne bih pustila nista slucaju,zbog tog limfnog cvora uradila bih nalaze na polne bolesti.Da budes miran.Ako hoces poslusaj me.Jer kad iskljucis da nije ni to,i psiha ce ti biti mirnija a samim tim i ove tegobe na nervnoj bazi ce ti prestati.Pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Тупи бол у левој страни стомака је прилично сигуран знак о неком проблему у цреву. Да ли је у питању нередовна столица или упала или шта слично...

Углавном ако се ништа не предузме проблем ће полако да ескалира у неку већу упалу на пример. Онда лекари то лече антибиотицима који додатно компликују проблем са дебелим цревом.

На то се обично надовеже комбинација са погрешним лечењем гастритиса.

Не могу баш много да образлажем.

Све то има за последицу повећање упале дебелог црева и закишељавање организма што неумитно доводи до рака - за десетак година.
Odgovori