MOLIM ZA POMOC !!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
fica98
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 10, 2011 3:18 pm

MOLIM ZA POMOC !!!

Post od fica98 »

Postovani , pre nedelju dana sam dobio veliku temperaturu ( oko 39 ) , jaku glavobolju i bolove u misicima i zglobovima . Ovo je trajalo 3 dana , nakon toga sam se osetio bolje , otisao sam malo da treniram , kad sam se vratio kuci uvece simptomi su se vratili na staro . Nakon 3 dana mi je opet bilo bolje pa sam opet otisao malo da igram fudbal i odbojku . Kad sam stigo kuci , nisam mogo da se pomerim. Imao sam temperaturu 39 i ostale simptome, jednu prolivastu stolicu.. Danas sam isao kod lekara da uradim krvnu sliku i dao urin na pregled . Krvna slika je ok , samo su leukociti povecani na 12.. i alkalna fosfataza je povecana.
Kod urina : ph7, proteini : +- , bakterije: malo , leukociti : 4-6 , relativna gustina : 1,023
Sve ostalo kod urina je dobro. Uradio sam i ultrazvuk , gde je doktor uocio povecanu slezinu
(splenomegalia). Prepisao mi je febricet i cefaleksin koje jos nisam poceo da pijem , posle smo otisli do pedijatra koji nam je prepisao probiotik i neki rosal nesto za rehidrataciju...
Bio bih zahvalan na svakom odgovoru i savetu..
fica98
Stalni član
Stalni  član

Re: MOLIM ZA POMOC !!!

Post od fica98 »

relativna gustina : 1015 ; izgled boja : slabo zamucen/ zuta ; epitelne celije : retke
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Pretposavljam da si 98 godište?
Verujem da je to nešto prolaznog karaktera, možda ove vrućine malo pogoršavaju stanje ali nije loše da lekar kaže svoju reč.
Nemoj se truditi da odmah čim te prestane malo ideš na fudbal itd.
Pij dosta tečnosti (najbolje vode,limunade-ne previše slatke), ako možeš domaćeg kefira, i provodi vreme napolju u hladovini, tuširaj se tek malo mlakom vodom, izbegavaj klimatizovane prostorije a posebno direktno pod klimu.
Uradi kontrolu krvi i mokraće i ako te ne prodje opet kod doktora.
Srećno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Не знам како ми је ово промакло.

Надам се да си до сада оздравио. То личи на стомачни грип али због увећане слезине могуће је да је у питању мононуклеоза. Треба да провериш вирусе у организму.
fica98
Stalni član
Stalni  član

Post od fica98 »

Postovani , hvala vam puno na odgovoru ! Sada , posle 10 dana jakih glavobolja , temperatura , mi je mnogo bolje , ne znam da li sam ozdravio , ali mnogo mi je bolje . Pio sam limunadu , vodu , cedjene sokove i jeo dosta supe ( lekove koji su mi lekari prepisali nisam hteo da pijem jer mislim da nema potrebe ).Medjutim kada malo vise trcim i kada se malo umorim pocne da me boli dijafragma i glava . Ne znam da li je mononukleoza , lekar je prvo sumnjao na to , ali meni nisu uvecani limfni cvorovi ni monociti..... Kako god ici cu kod lekara jos jednom da iskontrolisem sve nalaze za svaki slucaj..Sutra se vracam na trening pa cu videti kako cu da se osecam posle malo fizicke aktivnosti ... Vama jos jednom hvala , pozdrav !
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Није добро да се тако брзо враћаш тренинзима. Треба да провериш вирусе јер у случају инфекције мора да се мирује. На пример коксаки захтева мировање од годину дана, а мононуклеоза ваљда пола године. Има их још, па се зато консултуј са инфектологом.
Odgovori