molim vas treba mi Vasa pomoc
nadam se da ce mi bar neko od vas ko ima probleme sa tim odgovoriti...naime radi se o osobi koja je operisala stitnu zlijezdu prije 8 godina (struma) makli su joj 1 rezanj,ona sada ima 62 godine i konstantno za sve se izvlaci da je stitna zlijezda nju ucinila nervoznom,dzangrizavom,cesto depresivnom,prilicno asocijalnom i izuzetno sebicnom i uvijek pospanom i mrzovoljnom za rad. Problem je sto je porodicu porobila i sputala u svakom pogledu (narocito djecu koji vise i djeca nisu ali...) uvijek isticuci da joj je doktor rekao da velika zalost kao i velika radost mogu da dramaticno uticu na nju.I sva situacija u kuci je podredjena tome (prakticno se svelo na osnovne ljudske potrebe bez ikakve komunikacije sa okolinom), i na moju veliku zalost (posto sam i ja sad dio te porodice) prosto ne umijem da se snadjem.Sad sam i ja dosla u situaciju da od aktivnog i socijalnog bica postajem polako asocijalna,bezvoljna,povucena jer vise ne znam kad ce joj sta zasmetati...ma kao da gubim dio sebe!Nadam se da me razumijete.Nisam je poznavala prije operacije tako da ne znam sta da mislim i kako da se postavim prema njoj...molim vas recite mi da li je to zaista tako ili...ona ipak malo koristi situaciju jer je rasla izmedju sinova i muza sa kojima prilicno dobro manipulise upravo na racun bolesti.
oprostite na dugom postu i nadam se da cete mi odgovoriti ...unaprijed hvala!
molim pomoc
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: molim pomoc
meni prvo sto pada na pamet je da mozda koristi situaciji i da se izvlaci na to sto joj je doktor tako rekao,mada,postoji 50% sansi da je tako,a 50% da se radi bas o samoj posledici od bolesti...nesto mi bas i nije logicno da je ona non stop takva,ako jeste,onda treba da potrazi dobrog psihijatra da se vidi sta dalje sa terapijom,jer ukoliko neko vrsi teror onda se ne moze tek tako ostaviti i prepustiti slucaju...
problem je sto kad bih ja izrazila makar i na taj nacin njihovo tvrdo ukorijenjeno uvjerenje da joj nije bas toliko zlo mozete misliti na kakvim mukama bih bila, Prosto je nevjerovatno koliko je muza svog prvenstveno ubijedila u tezinu njene bolesti...a onda i ostale...i to ide do te mjere da nista ali nista ne smije da se uradi jer ona mora imati mir , da se vodi racuna kojim tonom,visinom glasa joj se mora obratit , treba vagati rijeci i najbanalniju stvar treba joj saopstit u "pravom" momentu...jer posle place (narocito ako joj nije milo to sto cuje,ma bilo kakva sugestija bilo sta) I ONDA BUDEM OPTUZENA ZA VRIJEDJANJE,NERAZUMIJEVANJE I NEPOSTOVANJE...i zato se pitam da li bas tako bude problem sa tom bolescu ili se ovdje radi o malo vecoj dozi nekog psihickog poremecaja. Sreca mi je sto nema samo na mene pik vec i na svoje sinove ali ipak od njih (sto je i normalno) to brze preboli ali od mene tesko.Rasla sam u socijalno zdravoj porodici gdje su se odvijale zdrave komunikacijske navike i zato mi ovo sve tesko pada.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Znate li vi koliko ima ljudi sa oboljenjem stitne zlezde? jednim delom to sigurno utice na ponasanje te osobe, ali razmislite sami, znate li i jednu bolest, zbog koje svi oko te osobe moraju da igraju, hodaju "k'o po jajima", konstantan psihicki teror? Vasa svekrva ima ozbiljan problem i verujem da ga jos vise produbljuje i menopauza, tj pad estogena od zena zna da napravi katastrofu, jos ako je i pre toga bila tip koji manipulise okolinom, nije ni cudo! Tesko ce te vi to resiti, probajte polako mic po mic nasamo sa muzem da razgovarate, da mu ubacite tu ideju, da je to problem i da ima leka, a i da ne treba tako da zivite...Jer cete na kraju svi da"odlepite", a njoj nece biti nista bolje...
da...u pravu ste potpuno bas zato sto sam svesna cinjenice da i ljudi sa neizlecivim bolestima u toj meri ne torturisu porodicu niti bliznje, na moju zalost moze i do toga doci da i ja od svega toga "odlepim" jer bas se tesko snalazim...zato i donekle trazim od vas zrno podrske da njeno stanje u tolikoj meri i nije stvar bolesti vec prosto stvar egoizma rekla bih (egoizma jer...cak se i razboli dodatno ako neko od ukucana mora na obavezan put)...neizmerno vam hvala na razumijevanju i brzom odgovoru.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
A zasto se vi sa svojim muzem ne odselite, pa cete je trpeti vrlo retko?
Radimo na tome ,njegov posao je vezan za inostranstvo zbog cega se prolongirao i cin selidbe.
Mogu istrpiti bas mnogo karaktera ali meni nervozu stvaraju ovi njeni "lomovi" jar kada nastupe te faze , a ceste su , to znaci...svak u svoje čoše
Mogu istrpiti bas mnogo karaktera ali meni nervozu stvaraju ovi njeni "lomovi" jar kada nastupe te faze , a ceste su , to znaci...svak u svoje čoše