Molim za pomoc, strah me je od trihinoze.
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Molim za pomoc, strah me je od trihinoze.
Nisam musliman, ali ne jedem svinjsko meso zbog trihinoze koja je na nasim prostorima ucestala.
Pre neki dan sam slucajno pojeo belu vesalicu na prevaru, i sada me malo strah. Znam da se trihinele unistavaju pri temperaturi od 80 stepeni celzijusa. Posto se bela vesalica pekla na rostilju, udaljeno od cumura jedno 10-20 cm, zanima me kolika je otprilike temperatura u tom slucaju. Snicla je bila tanka oko 5 mm.
Mozda ce vam delovati smesno, ali moj priatelj ima problema sa vidom zbog trihinela koje su se ucaurile u ocnim misicima. Koliko znam dobio je od nedovoljno kuvanog mesa, a nije na vreme iskoristio tiabendazol. Danas ima probleme i sa disanjem, a lek kako kaze ne postoji. Tako da me je trenutno strah i molim za neke savete i eventualno informacije o temperaturi koja nastaje pri przenju mesa na cumuru kako bih znao da li treba da odem na pregled krvi ili da se opustim.
Hvala na razumevanju.
Pre neki dan sam slucajno pojeo belu vesalicu na prevaru, i sada me malo strah. Znam da se trihinele unistavaju pri temperaturi od 80 stepeni celzijusa. Posto se bela vesalica pekla na rostilju, udaljeno od cumura jedno 10-20 cm, zanima me kolika je otprilike temperatura u tom slucaju. Snicla je bila tanka oko 5 mm.
Mozda ce vam delovati smesno, ali moj priatelj ima problema sa vidom zbog trihinela koje su se ucaurile u ocnim misicima. Koliko znam dobio je od nedovoljno kuvanog mesa, a nije na vreme iskoristio tiabendazol. Danas ima probleme i sa disanjem, a lek kako kaze ne postoji. Tako da me je trenutno strah i molim za neke savete i eventualno informacije o temperaturi koja nastaje pri przenju mesa na cumuru kako bih znao da li treba da odem na pregled krvi ili da se opustim.
Hvala na razumevanju.
Ozbiljno ti kazem covece, uopste se ne zezam. Ima tu vise elemenata:
1. Ne jedes meso zbog TRIHINELOZE. (!!!)
2. Pojeo si JEDNU vesalicu na prevaru. (!!!)
3. Sada si se U**** da od "svega toga" nisi dobio bolestinu. (!!!)
4. Postavljas nebulozno pitanje, kolika je temperatura na 10-20cm (!!!) od CUMURA, znaci pazi cime se opterecujes. Uzgred, ko mislis da ti moze dati odgovor na to pitanje? Samo psihic, veruj mi...
Neka neko kaze da nisam u pravu i neka me ponovo napadnu zato sto ne zavijam u oblandu...
1. Ne jedes meso zbog TRIHINELOZE. (!!!)
2. Pojeo si JEDNU vesalicu na prevaru. (!!!)
3. Sada si se U**** da od "svega toga" nisi dobio bolestinu. (!!!)
4. Postavljas nebulozno pitanje, kolika je temperatura na 10-20cm (!!!) od CUMURA, znaci pazi cime se opterecujes. Uzgred, ko mislis da ti moze dati odgovor na to pitanje? Samo psihic, veruj mi...
Neka neko kaze da nisam u pravu i neka me ponovo napadnu zato sto ne zavijam u oblandu...
walker, Ka1 se nije šalio , shvati to krajnje ozbiljno dao ti je i vrlo konstruktivan odgovor !
Razmisli ozbiljno šta je sa tobom
!
Ćumur, temperatura - rastojanje od ćumura ,debljina šnicle
OOOO SRBIJO GDE IDEŠ , VREME JE STVARNO DA SE NORMALAN ČOVEK U OVOJ ZEMLJI ZAPITA IMA LI RAZLOGA DA ŽIVI !
PA KO POSADI OVOLIKO BUDALA ,LJUDI DA LI JE OVO MOGUĆE ???????
Razmisli ozbiljno šta je sa tobom

Ćumur, temperatura - rastojanje od ćumura ,debljina šnicle

OOOO SRBIJO GDE IDEŠ , VREME JE STVARNO DA SE NORMALAN ČOVEK U OVOJ ZEMLJI ZAPITA IMA LI RAZLOGA DA ŽIVI !
PA KO POSADI OVOLIKO BUDALA ,LJUDI DA LI JE OVO MOGUĆE ???????

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da? Evo me? MOlim?
Neko je trazio psihijatra?:)
Walker: definitivno si ugasio. Gotov si nacisto. Trihinela te je zaposela i ucaurila ti se.....pisi testament i razdeli imovinu. bLiska smrt te vreba iz - caure.
(A dok cekas da umres - da mozda ipak...onako, ipak....tek za svaki slucaj....? odes do - psihijatra?!)

Walker: definitivno si ugasio. Gotov si nacisto. Trihinela te je zaposela i ucaurila ti se.....pisi testament i razdeli imovinu. bLiska smrt te vreba iz - caure.
(A dok cekas da umres - da mozda ipak...onako, ipak....tek za svaki slucaj....? odes do - psihijatra?!)
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ej, ej. Čovek se istripovao, nije vam fora da ga sad napadate kao tigrovi antilopu u sred savane.
@walker
Stvarno, opusti se. Nisi rekao odakle si, pa si toliko isprepadan oko trihineloze (da nije možda Raška oblast?)... U svakom slučaju, nemoj da lupaš glavu oko toga, samo ćeš se istripovati još više. Opušteno.

@walker
Stvarno, opusti se. Nisi rekao odakle si, pa si toliko isprepadan oko trihineloze (da nije možda Raška oblast?)... U svakom slučaju, nemoj da lupaš glavu oko toga, samo ćeš se istripovati još više. Opušteno.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

Hehe, kako vam se smejem.
) Izigravate neku normu ovde, ustvari ste oboje zatucane osobe. Ja bih se barem nasmejao kada bi me ovako nesto neko pitao
) a ne ko dve budale da glumim ozbiljnost kako bih sakrio svest o sujeti...
Mada imas pravo, vi normalni ljudi i treba da se zapitate zasto zivite, kad u toj vasoj normi egzistencionalno sirite samo dosadu, jer ste dosade same po sebi.
Sve u svemu, ajd' da pitam jos jednom za temperaturu
, mozda se ipak pojavi i neko sa odgovorom
)

Mada imas pravo, vi normalni ljudi i treba da se zapitate zasto zivite, kad u toj vasoj normi egzistencionalno sirite samo dosadu, jer ste dosade same po sebi.
Sve u svemu, ajd' da pitam jos jednom za temperaturu

Koliko reče da je debljina vešalice, zapamtio sam da je bila na rastojanju 10-20 cm.
E da moram da imam i ove podatke :
Da li je ta vešalica okretana ili je jednostrano pečena ?
Od kog drveta je bio ćumur ?
Da li je tek stavljen ili je malo sagoreo ovo mi je bitno zbog razvijanja temperaure !
Da li je pečen u zatvorenom ili otvorenom prostoru , mora da uzmem u obzir rasipanje toplote ?
Da li ste vešalicu jeli vruću ili hladnu ?
i na kraju opet da te pitam : Da li si stvarno normalan
???
E da moram da imam i ove podatke :
Da li je ta vešalica okretana ili je jednostrano pečena ?
Od kog drveta je bio ćumur ?
Da li je tek stavljen ili je malo sagoreo ovo mi je bitno zbog razvijanja temperaure !
Da li je pečen u zatvorenom ili otvorenom prostoru , mora da uzmem u obzir rasipanje toplote ?
Da li ste vešalicu jeli vruću ili hladnu ?
i na kraju opet da te pitam : Da li si stvarno normalan

Ej pa ON se VAMA smeje.......walker napisao:Hehe, kako vam se smejem.)

I ja bih se barem nasmejala, al' ne mogu posto se vec pola sata cepam od smeha i ne mogu da prestanem........znaci necu moci da zaspim veceras...........walker napisao:Ja bih se barem nasmejao kada bi me ovako nesto neko pitao) a ne ko dve budale da glumim ozbiljnost kako bih sakrio svest o sujeti...
Al' je tebi dobrooooooo!!!