Molim za pomoc sto pre ... crvene tacke

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sanna011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 11:25 pm

Molim za pomoc sto pre ... crvene tacke

Post od sanna011 »

Tackice mi se pojavljuju u poslednje 3 nedelje. U ovom periodu pojavile su se mozda 5 ili 6 puta, na nogama i rukama. Uglavnom se pojavi jedna, koja pocne jako da svrbi i kada pocnem da cesem oko nje se pojavi jos nekoliko tackica. Izuzetno su sitne, ne prelaze 2 mm i jarko crvene su boje, i u ravni su sa kozom, cak mam utisak da su ispod koze. Posle 2 ili 3 dana se potpuno povuku.

Na nekoj temi (posto sam pregledala sve sa slicnom tematikom ) je neka od korisnica foruma rekla da se prisloni casa ne bi li se utvrdilo da li su u pitanju neke petehije i ako jesu da tackica pod pritiskom ne bledi. Uradila sam to i tackice nisu izbledele.

Hvala vam svima koji se potrudite da pomognete. I da napomenem da imam 24 godine. Hvala unapred
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Mozda je neki osip, alergija, sta znam... Znas koliko koznih bolesti postoji. Ne verujem da iko ovako moze da ti pomogne. Poseti dermatologa.
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Pa mozda je samo sto kaze neka reakcija koze, recimo od sunca su slicne kako ih opisujes, ali postoje i puno koznih bolesti, od kojih i neke venericne prave razlicite simptome...
Trebalo bi da se poseti Specijalista dermatologije... Imas nekoliko instituta u gradu i puno privatnih klinika.. Savetujem da sto pre odes tamo jer sasvim bezazlene stvari na kozi mogu da se ispostave da su ozbiljnije.

pozdrav!
Odgovori