Molim za pomoc i odgovor

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
nomisss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2013 8:28 pm

Molim za pomoc i odgovor

Post od nomisss »

Pozdrav. Pre 8 dana probudio sam se sa slabom vrtoglavicom pri hodu, malaksaloshtju u predelu butina, nesigurnim hodom i poremecenom motorikom u predelu prstiju shaka. Kadgod krenem da uradim neki mikro pokret sa prstima shake (npr.kucanje poruke na telefonu, zakopcavanje rajsfishlusa, uzimanje olovke u ruku) osecam nespretnost i nesigrunost,drhtavicu, zategnutost prstiju, gubitak potpune kontrole nad istim pokretom i poteshkotju da izvedem pokret do kraja. Takodje osecam neku vrstu umora u misicima podlaktice. Mislio sam da je prolazno i trudio se da ignorisem sve to. Nakon pretrazivanja interneta saznao sam da su simptomi koji imam identicni simptimima multipla skleroze, sto je u meni probudilo ogroman strah, anksioznost i nesanicu. Jako sam uplasen i u panici :o :o :o . Nikad nisam imao slicnih problema u proslosti, niti iko u porodici ima slicnih tegoba. Da li je neko imao slicnih iskustava i da li neko strucan moze da mi da odgovor. Ps imam 20 godina, poslednje 3 godine nisam fizicki aktivan, vec vecinu vremena provodim za racunarom..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Molim za pomoc i odgovor

Post od aa_aca »

Пре него што почнеш да паничиш због веома ретких болести, потребно је да елиминишеш најчешће узроке твојих проблема. Због дуготрајног седења средио си мишиће раменог појаса, а вероватно и мишиће који иду уз кичму између лопатица. Још ако се неправилно храниш.......

Иди код доброг физиотерапеута или масера да ти изнамешта лећа и добро измасира рамени појас. Претходно погледај шта сам писао на мом сајту под темом Савети, Здравље, Рамена-рачунари и почни да радиш вежбе. Наравно, погледај и остале савете. :)
nomisss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2013 8:28 pm

Post od nomisss »

Hvala na odgovoru druzhe. Nadam se i zelim da si u pravu. Misici ramena i ruku su mi u odnosu na proslu godinu jako atrofirali zbog inaktiviteta tj provodjenja celog dana za racunarom, uz puno modernih video igrica koje izazivaju stres i nervozu u meni. Ishrana mi je 0 jer sam daleko od kuce, tj studiram. Danas idem kod fizijatra i neurologa na detaljna ispitivanja. Da li mozes da me uputis na sajt ili mi posaljes direktan link sa tvojim textom i vezbama posto sam ovde nov i slabo se snalazim?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ја не бих ишао код неуролога јер неће решити проблем. Нађи доброг масера (масерку :D ) и нека ти добро измасира тај регион раменог појаса и уз кичму. Физијатри ће те послати на разне физикалне терапије и изгубићеш драгоцено време.

Прво пробај ово са масажом јер треба да ти буде боље већ после две масаже. Ако ти не буде боље ни после четири масаже онда иди на прегледе. Ако идеш на масажу сваки трећи дан то је готово за десет дана.

Опет, пре свега тога испробај оне вежбе које сам описао на мом сајту. Мени су оне средиле крвни притисак за неколико дана јер сам био скроз укочен. Верујем да ће и теби помоћи за два до три дана редовног извођења вежбе. Да сам отишао код лекара преписали би ми лекове и ја бих за коју годину угасио. Значи, прво вежбе за опуштање мишића раменог појаса, па тек после код лекара ако не уроди плодом ни после пет-шест дана.

Адреса мог сајта се налази у мом профилу. Овде могу да га напишем само ћирилицом јер га проглашавају рекламом: њњњ.аца.рс. Онда кликни на дугме Савети, па Здравље, па под "Р" кликни на Рамена-рачунари.
goci82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2013 1:04 pm

Post od goci82 »

:D
goci82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2013 1:04 pm

Post od goci82 »

Opet ja!e ovako prilikom odnosa imam strasno jak bol u desnom jajniku,dok naravno odmah prestanemo nista?? Sifra:ne mrdam s mrtve tacke :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

goci82 napisao:Opet ja!e ovako prilikom odnosa imam strasno jak bol u desnom jajniku,dok naravno odmah prestanemo nista?? Sifra:ne mrdam s mrtve tacke :D
Немам баш искуства са гинеколошким проблемима. Може да буде да се притисак приликом односа преноси са материце на јајник, а овај боли зато што је упаљен. Пробај да седиш на нечем топлом, али не за време менструације. И после се добро утопли и немој да идеш на хладно. Па тако бар један пут дневно у трајању од пола сата грејања. Треба да ти буде боље за десетак дана. И немој да шеташ голишава по хладноћи.
Odgovori