Molim za pomoc , limphaednopathia axillae ?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 25, 2010 2:31 pm
Molim za pomoc , limphaednopathia axillae ?
Otac mi je danas dobio rezultate biopsije i kao dijagnoza pise limphaednopathia axillae , ako neko moze da mi objasni bilo sta u vezi sa tim bio bih veoma zahvalan . Nov sam ovde pa se nadam da sam temu postavio na pravom mestu .
Re: Molim za pomoc , limphaednopathia axillae ?
to su uvecani limfni cvorovi u pazusnoj jami...pise li samo to ili je utvrdjen i tip promene (histopatoloski nalaz)? potrebno je da se javi lekaru koji ga je uputio na biopsiju da bi se dalje obavili pregledi kojim bi se otkrio uzrok koji je doveo do toga...
-
- Novi član
Imam sad rezultate kod sebe , na zadnjoj strani pise : zakljucak Morfoloski nalaz , uz uradjeno imunohistohemijsko ispitivanje ukazuje na slabo diferentovan karcinom porekla neuroendokrinih celija (GRIII) . Diferencijalnodijagnosticki u obzir najpre dolazi krcinom Merkelovih celija koze zbog jasne pozitivnosti tumorskih celija na CK20. Ne moze se iskljuciti ni mogucnost sekundarnog depozita neuroendokrinog karcinoma iz drugih organa ( kako je reakcija na TTF-1 negativna mogu se sa velikom verovatnocom iskljuciti pluca i stitna zlezda ). Imam i mikroskopski nalaz ako treba i njega cu da prepisem . Idemo u utorak kod nekog doktora a do tad ne znamo sta ni kako , hvala unapred
ovo sto ste napisali je ustvari bio kljucni podatak u nalazu, ne morate dalje da prepisujete...potrebno je sada obaviti dalju dijagnostiku kako bi se otkrilo odakle su celije stigle u limfni cvor, tj. gde je primarno zariste bolesti, da li je koza u pitanju ili neki unutrasnji organ...sacekajte taj pregled, u zavisnosti i od samog nalaza pregleda bice upucen na dalje pretrage...
-
- Novi član
Hvala jos jednom na odgovorima .